Auditointi synnytti merkityksellisiä keskusteluja

Ensi- ja turvakotien liiton toiminnassa yhdistysten työtä auditoidaan säännöllisesti. Auditoinnissa käydään läpi toimintaa, palautetta ja kokemuksia työlle asetettujen laatukriteerien kautta. Tänään auditoimme lähisuhdeväkivaltatyötä.

Auditoinnissa oli mukana työtä meillä tekevä kolmen hengen tehotiimi, heidän esimiehenään toimiva palvelupäällikkö, yhdistyksen varapuheenjohtaja ja toiminnanjohtaja. Auditoijina toimivat liiton perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön kehittämispäällikkö ja asiantuntija. Vertaisauditoijat tulivat Pääkaupunkiseudun turvakoti ry:n avopalveluista sekä Vantaan turvakotiyhdistyksestä. Mukana oli myös kaksi asiakasta sekä edustajat Jyväskylän kaupungilta.

“Päivä oli hyvin tiivis ja erittäin mielenkiintoinen. Kävimme avointa keskustelua työn sisällöstä, sen tekemisen tavoista, asiakkaiden kokemuksista ja yhteistyökumppanien palautteesta. Tuntui hienolta, että rautaisten ammattilaistemme tekemää työtä arvostettiin kovasti. Keskinäinen keskustelu toi esiin myös uusia ideoita. Saamme päivästä vielä tarkemman raportin, jonka tuloksia hyödynnämme työssämme”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

“Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille ja erityisesti mukana olleille asiakkaille. Puheenvuoronne olivat koskettavia ja tärkeitä! Iso kiitos myös yhdistyksemme lähisuhdeväkivaltatyön tiimille ja esimiehelle hyvin valmistellusta päivästä sekä hienosta oman tärkeän työnne kuvauksesta.”

 

 

 

 

 

Kuvassa vasemmalta Kristiina Väänänen (Vantaan turvakoti ry), Pia Suutari ja Jyrki Nissinen (Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry), Tiina Muukkonen (Ensi- ja turvakotien liitto), Aila Kruus (Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry), Ansa Leinonen (Jyväskylän kaupunki), Riikka Taipale (Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry), Johanna Matikka (Ensi- ja turvakotien liitto), Seija Kilpinen (Pääkaupungin turvakoti ry) sekä Sirpa Savolainen (Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry).

Terveiset Kyllön ja Palokan Terve-tapahtumista!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry esittäytyi viikonloppuna Terve-tapahtumissa Kyllön ja Palokan terveysasemilla. Tapahtumat olivat onnistuneita ja liikkeellä oli paljon lapsiperheitä.

“Vauvojen ja pikkulasten uniasiat puhututtivat perheitä kovasti. Ylipäätään yhdistyksemme tekemä työ kiinnosti sekä se, miten itse kukin voisi olla tukemassa toimintaa”, ohjaaja Anne Backman Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä kertoo.

“Jaoimme toimintaamme tutustuneille saippuakuplapulloja ja karkkeja, jotka menivät kuin kuumille kiville.”

 

 

Yhteistyövanhemmuus eron jälkeen – ilmoittaudu mukaan!

Mistä on toimiva yhteistyövanhemmuus tehty? Alan ammattilainen, tule tutustumaan aiheeseen 12.2.2020. Vielä ehdit mukaan!

Yhteistyövanhemmuus herättää paljon kysymyksiä. Mitä se tarkoittaa? Kuinka eroamisen tavat ja vanhemmuusidentiteetit vaikuttavat yhteistyövanhemmuuteen? Miten tukea vanhempia toimimaan yhteistyössä esimerkiksi vuorovaikutustapoja tarkastelemalla? Miten yhteistyön laatu vaikuttaa lapsen hyvinvointiin?

Järjestämme yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa  koulutuksen yhteistyövanhemmuudesta eron jälkeen. Esittelyssä on myös Yhteistyövanhemmuuden kolmio – työväline vanhempien välisen yhteistyön tukemiseen. Koulutus on maksuton.

Kenelle:
Koulutus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Aika ja paikka:
Kansalaistoiminnan keskus Matara, Tourujoki-sali
Matarankatu 6, Jyväskylä

Ohjelma:
klo 13-13.20
Apua ja tukea eroaville perheille
Anne Backman, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry

klo 13.20-16
Yhteistyövanhemmuus eron jälkeen
Päivi Hietanen ja Maarita Kettunen, Ero lapsiperheessä -työ, Ensi- ja turvakotien liitto

Ilmoittautumiset:
31.1.2020 mennessä anne.backman@ksetu.fi

ero lapsiperheessä eroneuvoilta

Lukiolaiset oppivat seurusteluväkivallasta

Lähisuhdeväkivaltatyön Pia ja Riikka kävivät puhumassa lukion hyvinvointikursilla seurusteluväkivallasta, sen vaikutuksista ja selviytymisestä. Oppitunti päättyi Kahoot-pohjaiseen tietokilpailuun, jonka voittaja palkittiin leffalipuilla.

Oppilaiden palautteita:

“Oli todella kiva ja tunteita herättävä tunti. Kiitos!”

“Todella silmiä avaava tunti. Tärkeä aihe. Puhutte hyvin aiheesta ja hyviäkin vinkkejä tuli paljon.”

“Oli tärkeä aihe, josta pitäisi puhua enemmän. Tykkäsin.”

“Tunti oli mielenkiintoinen, opin uusia väkivallan muotoja.”

Tarinakengät asteli Äänekosken kaupungintalolle

Tarinakengät-näyttely on nähtävillä Äänekosken kaupungintalon aulassa tammikuun ajan. Tervetuloa tutustumaan osallistavaan näyttelyyn, joka rakentuu väkivaltaa kokeneiden kertomuksista.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry juhlisti Ensi- ja turvakotien liiton sekä yhdistysten tekemää 40-vuotista väkivaltatyötä tuomalla Tarinakengät-näyttelyn joulukuun ajaksi Jyväskylän pääkirjastoon. Näyttelyn avauksen yhteydessä järjestettiin keskustelutilaisuus teemalla: Tavoitteena turvallinen arki – väkivallasta voi selviytyä.

Nyt Tarinakengät-näyttely on siirtynyt Äänekosken kaupungintalon aulaan. Avajaistilaisuuden järjestelyistä vastasi Äänekosken turvakodin väki. Paikalle saapui paljon asiasta kiinnostuneita ammattilaisia, kansalaisia ja median edustajia.

Arvaa, montako askelta laitoshuoltaja ottaa päivässä?

Vuoden alkajaisiksi järjestimme työyhteisössä leikkimielisen kilpailun. Arvailimme, paljonko laitoshuoltajamme Hanna käveli vuoden ensimmäisenä työpäivänään 2.1.2020. Askelmäärä yllätti!

Arvauskisaan osallistui noin 15 työntekijää ja arvailut menivät pääosin alakanttiin. Hannan kävelemä askelmäärä oli nimittäin huikeat 20 984 askelta.

Lähimmäksi veikkasi Jyrki, joka arvioi määrän noin 15 000 askeleeseen. Muut veikkasivat pääosin noin 11 000 – 12 000 askeleen lukemia.

Kuvassa näkyy Hannan askelten lukema seuraavalta päivältä noin klo 10 aamulla.

Tarinakengät-näyttely antaa äänen väkivaltaa kokeneille

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry järjesti joulukuun ajaksi Jyväskylän pääkirjastoon Ensi- ja turvakotien liiton Tarinakengät-näyttelyn, joka antaa äänen väkivaltaa kokeneille. Tammikuun ajan näyttely on nähtävissä Äänekosken kaupungintalon aulassa.

”Osallistava näyttely rakentuu väkivaltaa kokeneiden ihmisten kertomuksista ja selviytymisestä. Valitettavasti näitä tarinoita on suomalaisten keskuudessa yhä aivan liikaa. On tärkeää muistuttaa, että väkivallan kokija ei ole yksin eikä hän ole kokemaansa syyllinen. Apua on tarjolla ja väkivallasta voi selvitä”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n puheenjohtaja Merja Närhi muistuttaa.

Väkivaltaa vastaan jo 40 vuotta

Ensi- ja turvakotien liiton yhdistykset ovat tehneet väkivallan vastaista työtä ja uhrien auttamista Suomessa jo 40 vuoden ajan. Näiden vuosikymmenten aikana on autettu reippaasti yli 100 000 ihmistä. Valtaosa heistä on naisia ja lapsia.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen on tyytyväinen, että väkivallasta uskalletaan puhua yhä avoimemmin ja että myös kokijat uskaltavat kertoa omista selviytymiskokemuksistaan.

”On hienoa, että yhdistyksemme työssä on mukana vapaaehtoisia ja vertaisia, joilla on omakohtaisia kokemuksia väkivallasta selviytymisestä. Nämä rohkeat ihmiset ovat kehittämässä työtämme entistä paremmaksi ja tukevat meitä vaikuttamistyössä”, Huovinen kertoo.

Paljon riittää vielä tehtävää

Tarinakengät- näyttely on kiertänyt eri puolilla Suomea ja saanut paljon myönteistä palautetta koskettavista ja puhuttelevista tarinoistaan. Tämä osoittaa, että kuka tahansa voi joutua tilanteeseen, jossa koti ei olekaan enää turvallinen paikka.

”Näyttely korostaa myös avun ja tuen saamisen tärkeyttä. Edelleen riittää työtä, jotta väkivaltaa kokeneet saavat riittävän ja lain heille takaaman avun. Turvakotien työ on saatu onneksi vakiinnutettua. Nyt kehittämisen keskiöön tulisi nostaa avopalveluiden saatavuuden selkeä parantaminen”, Huovinen sanoo.

ksetu tarvitsetko apua

Lämmin kiitos kaikille vapaaehtoisille!

Torstaina 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Päivän kunniaksi kiitämme lämpimästi kaikkia vapaaehtoisiamme, joiden työ on niin asiakkaillemme kuin meille korvaamattoman tärkeää.

“Meilla vapaaehtoisina voivat työskennellä monenlaiset ihmiset. Vapaaehtoisemme tarjoavat auttavia käsiä arkeen esimerkiksi lastenhoitajina, varamummoina tai -vaareina, vertaistukena, leipureina, puutarhureina tai fillarin korjaajina. Jokainen tuo tullessaan oman osaamisensa. Mukaan voi tulla ilman erityisosaamista, sillä me annamme tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Tärkeintä on halu auttaa”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Tule osaksi tarinaamme

Haluatko sinäkin olla mukana kansalaisjärjestömme kehittämisessä? Haluatko antaa aikaasi ja osaamistasi työhömme?

Jäsenmaksumme on 15 euroa vuodessa ja sillä pääset mukaan vaikuttamaan yhdistyksemme työhön ja päätöksentekoon. Lisäksi saat kutsuja jäseniltoihin ja 4 kertaa vuodessa ilmestyvän Ensi- ja turvakotien liiton Enska-lehden. Voit tukea työtämme myös taloudellisesti.

Pienellä tuella on suuri merkitys. Yhdessä voimme tehdä paljon!

Tiesitkö tätä?

  • Jopa 40 % suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä. Moni asia ei toimisi ilman vapaaehtoisia.
  • Vapaaehtoistyöhön sijoitettu euro tuottaa itsensä kuusinkertaisena takaisin.
  • Vapaaehtoistyön arvo vuonna 2018 oli 3 miljardia euroa eli 1,5 % Suomen BKT:sta
  • Tätäkin arvokkaampaa on vapaaehtoistoiminnan kautta syntyvä hyvinvointi, oppiminen ja osallisuus.
  • Lähde: Kansalaisareena

viikkohuili-vertaisryhmä yhden vanhemman perheille

Tervetuloa Tarinakengät-näyttelyyn!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry järjestää Jyväskylän kaupunginkirjastolla 11.-30.12.2019 Tarinakengät- näyttelyn. Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 10.12. klo 16 kirjaston näyttelytilassa. Avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tilaisuus.

Tarinakengät on osallistava näyttely, jonka tavoitteena on väkivallan vastaisen viestin eteenpäin vieminen ja lähisuhdeväkivallan vastaisen työn merkityksen esiin nostaminen.

Avajaisissa on tiistaina 10.12. klo 16.30-18.00 avoin keskustelutilaisuus. Wolmari-salissa pidettävän tilaisuuden aiheena on “Väkivallasta voi selviytyä”. Paikalla on Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n väkivaltatyön ammattilaisia.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi sekä avajaisiin että näyttelyyn!

 

Valoa, ei väkivaltaa!

Marraskuun 25. päivänä vietettiin YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry oli jälleen mukana yhteistyökumppanien kanssa jakamassa heijastimia ja tietoa asiasta Jyväskylän kävelykadulla. Äänekosken turvakodin väki jalkautui Citymarketin aulaan.

“On tärkeää puhua naisiin kohdistuvasta väkivallasta, sillä vaikka myös miehet kohtaavat väkivaltaa lähisuhteissaan, naiset muodostavat uhrien suuren enemmistön. Haluamme myös kertoa, että apua on tarjolla eikä yksin tarvitse jäädä. Omaan tilanteeseensa liittyen kysymyksiä voi esittää myös nimettömänä esimerkiksi chat-palvelussa verkkosivuillamme”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Vieraita Äänekoskella ja Liitukujalla

Tällä viikolla saimme vieraita Helsingistä, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen turvakodeista vastaavat henkilöt, yksikönpäällikkö Helena Ewalds, kehittämispäällikkö Joonas Peltonen ja erityisasiantuntija Suvi Nipuli olivat Keski-Suomen vierailulla. Mukana oli myös Aluehallintoviraston ylitarkastaja Paula Mäkiharju-Brander.

“Vierailu alkoi Äänekoskella, jossa tutustuttiin uuden turvakodin tiloihin ja toimintaan. Äänekoskelta tulimme uuteen toimitaloomme Jyväskylän Liitukujalle. Vieraat olivat ilahtuneita siitä, että tiloissa ja toiminnassa on kiinnitetty huomiota turvallisuuteen, kodinomaisuuteen, palvelun toimivuuteen sekä lasten ja nuorten huomioimiseen. Keskustelu kävi vilkkaana myös siitä, miten saisimme yhdessä turvakotitoimintaa vieläkin paremmin tunnetuksi ja miten eri yhteistyöverkostot huomioivat väkivallan uhrin aseman”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Lämmin kiitos vierailustanne ja tervetuloa uudestaan!

Hae ohjaajaksi Äänekosken turvakotiin 5.12. mennessä

Haemme Äänekosken turvakotiin ohjaajaa kolmivuorotyöhön 9.12.19 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Ohjaaja tekee suunnitelmallista asiakastyötä ja kriisityötä aikuisten ja lasten kanssa. Vuorossa oleva työntekijä arvioi uusien asiakkaiden turvakodin tarpeen.  Ohjaajat tekevät myös kodinhoidollisia tehtäviä ja hoitavat tarvittaessa lapsia. Kelpoisuusvaatimuksena ohjaajan tehtävään on sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus turvakotipalvelujen tuottamiselle asetettavista edellytyksistä 598/2015). Ohjaajan palkkaluokka on G24. Arvostamme työkokemusta lastensuojelun tehtävistä, hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta sekä perehtyneisyyttä lähisuhdeväkivallan kriisityöhön.

Toimeen valittavien tulee ennen toimen vahvistamista esittää rikostaustaote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Työntekijöillä tulee olla hygieniapassi. Edellytämme myös tartuntalain 48 pykälän mukaista rokotussuojaa. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Tiedustelut 22.11. ja 28.11 klo 9-15 välillä vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä p. 050 342 3420.
Hakemus ja cv sähköpostitse osoitteeseen minttu.lamsa@ksetu.fi  5.12.2019 klo 15.00 mennessä.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry tuottaa turvakotipalvelua yhtenä THL:n palveluntuottajana. Turvakoti tarjoaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville henkilöille ja perheille. Turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa.

Äänekosken turvakotiin yövalvojaksi? Hae 29.11. mennessä!

Haemme Äänekosken turvakotiin yövalvojaa yötyöhön 1.12.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Yövalvoja on asiakkaiden tukena yöaikaan ja tekee kriisityötä. Vuorossa oleva työntekijä arvioi uusien asiakkaiden turvakodin tarpeen. Yövalvojan tehtäviin kuuluu kodinhoidolliset tehtävät ja ruoan valmistus. Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus turvakotipalvelujen tuottamiselle asetettavista edellytyksistä 598/2015). Yövalvojan palkkaluokka on G22. Arvostamme työkokemusta lastensuojelun tehtävistä, hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta sekä perehtyneisyyttä lähisuhdeväkivallan kriisityöhön.

Toimeen valittavan tulee ennen toimen vahvistamista esittää rikostaustaote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Työntekijällä tulee olla hygieniapassi. Edellytämme myös tartuntalain 48 pykälän mukaista rokotussuojaa. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Tiedustelut: 22.11 ja 28.11 klo 9-15 välillä vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä p. 050 342 3420. Hakemus ja cv sähköpostitse osoitteeseen minttu.lamsa@ksetu.fi  29.11.2019 klo 15.00 mennessä.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry tuottaa turvakotipalvelua yhtenä THL:n palveluntuottajana. Turvakoti tarjoaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista sekä akuuttiin tilanteeseen liittyvää psykososiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeville henkilöille ja perheille. Äänekosken turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa.

 

Vuoden lapsellinen teko on meidän!

Vietimme lasten oikeuksien päivää työn merkeissä ja pidimme Vauvana elämä alkaa -tilaisuuden kauppakeskus Forumissa. Iltapäivä toi meille myös ison tunnustuksen.

Kauppakeskus Forumissa esittelimme erityisesti vauvaperheiden parissa tekemäämme työtä. Mukana olivat myös ensikoti ja Pidä kiinni -avopalvelu Aino.

Pelastaa Lapset Jyväskylä halusi palkita meidät Vuoden lapsellinen teko -diplomilla lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta tehdystä työstä. Erityiskiitos annettiin siitä, että uudessa toimitalossamme lapset on huomioitu erityisen hienosti. Olemme todella iloisia, otettuja ja kiitollisia tästä tunnustuksesta. Yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi korosti järjestöjen yhteistyön merkitystä ja heti paikan päällä syntyikin ideoita yhteisten tilaisuuksien järjestämisestä. Tästä on hyvä jatkaa!

“Lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja me haluamme olla jatkossakin nostamassa esiin sopimuksen tärkeyttä. Vaikka juhlimme yhtenä päivänä tai viikkona vuodesta, lapsen oikeudet on pidettävä kirkkaana mielessä joka päivä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen korostaa.

 

 

 

 

 

 

 

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti sai lasten oikeuksien päivänä Vuoden lapsellinen teko -diplomin.

 

 

 

 

 

 

Pelastakaa lapset Jyväskylän puolesta diplomin luovittivat hallituksen jäsen Päivi Ojanen (vas.) ja puheenjohtaja Anneli Rautiainen. Diplomin vastaanottivat Susanna Huovinen ja Merja Närhi.

 

 

 

 

 

 

 

Lasten oikeuksien päivänä Susanna Huovinen (vas.) kohtasi kauppakeskus Forumissa myös kaupunginhallituksen puheenjohtajan Meri Lumelan.

Lapsen oikeuksien päivää juhlitaan ke 20.11.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on mukana juhlimassa kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää keskiviikkona 20.11. Tapahtumamme on osa juhlasyksyä, jota olemme viettäneet uuden toimitalomme valmistumisen kunniaksi. Samalla käynnissä on jäsenhankintakampanjamme – tule tukemaan tärkeää työtämme!

Vietämme “Vauvana elämä alkaa”-popup-tapahtumaa Kauppakeskus Forumissa (Kauppakadun sisääntulon lähellä) Jyväskylän keskustassa klo 13-16.  Jututamme omaa väkeä ja vieraitamme lasten oikeuksien merkityksestä ja erityisesti vauvaperheille suunnatusta tuesta.

“Tervetuloa mukaan kuuntelemaan haastatteluhetkiä, keskustelemaan kanssamme ja hakemaan oma Hyrrä-heijastimesi pimeiden iltojen turvaksi. Juhlitaan yhdessä lapsia”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen innostaa.

Tänä vuonna on erityinen syy juhlia, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta. Päivä on liputuspäivä, joten muistetaan liputtaa lapsille meillä ja maailmalla! Voit osallistua lapsen oikeuksien päivään myös sosiaalisessa mediassa muistuttamalla lapsen oikeuksien merkityksestä, lapsen kunnioittamisesta ja kuulemisesta.

Hauska ilta täynnä touhua ja säpinää!

Toiminnastamme tiedetään usein ensikotityö, turvakotityö ja lähisuhdeväkivaltatyö. Yhdistyksemme toimii kuitenkin laajasti myös muissa toiminnoissa. Eilen illalla eteinen oli kenkiä täynnä ja naulakot pursuivat takkeja, kun talossa kokoontui kaksi avopalveluiden ryhmää.

Jenny&Fanny-tilassa kokoontui suomalainen eroseminaari. Kuudennessa tapaamisessa oli mukana 17 aikuista. Ryhmä kokoontuu yhteensä 11 kertaa tänä syksynä ja toteutuu strukturoidun eroseminaarimallin mukaan. Eroseminaari on vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia keskustelun, toiminnallisten harjoitusten, pienryhmätyöskentelyn ja luentojen avulla.

Yhden vanhemman perheiden olkkarissa oli mukana vapaaehtoisia sekä opiskelijaharjoittelijoita. Ilman näitä ihania vapaaehtoisia emme pystyisi tarjoamaan vanhemmille omaa hetkeä tapaamisen aikana. Lapsilla oli ohjelmassa muun muassa huovutusta, legojen rakentelua, muuta leikkiä ja touhua. Aikuiset miettivät tavoitteiden asettelua ja niihin pääsemistä.

“Olipa hauska ilta, täynnä touhua ja säpinää”, Anne Backman Keski-Suomen ensi- ja turvakodista kertoo.

 

Onnea isät!

Juhlimme isiä Kuokkalan koulun pihalla Liitukujalla lauantaina 9.11. Harjoittelimme tarkkuusheittoa ja pujotettelua sekä leikimme yhdessä ulkoleikkejä. Ilma suosi lumiukkojenkin tekoon.

Kiitos makkarasta ja mehusta Lidlille. Lämmin kiitos myös vapaaehtoisillemme antamastanne työpanoksesta tapahtuman onnistumisessa.

Tervetuloa juhlistamaan isiä lauantaina!

Haluamme viettää isänpäivää jo hieman ennakkoon juhlimalla heitä ja heidän kanssaan. Tapaamisiin Kuokkalan koulun piha-alueella lauantaina 9.11. klo 10-12 (Liitukuja 4).

Ohjelmassa on jumppaa sekä yhteisiä pelejä ja leikkejä. Ulkoilmassa liikkumisen jälkeen maistuvat makkara ja mehu.

“Tapahtumassa pääset myös tutustumaan toimintaamme, joka on maksutonta ja tarkoitettu kaikille lapsiperheille”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä kerrotaan.

Tapahtuma on ilmainen. Tervetuloa mukaan!

ksetu tarvitsetko apua

Tärkeää keskustelua tapaamisasioista

Kokoamme erilaisten teemojen äärelle säännöllisesti ammattilaisia keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Tällä kertaa vuorossa oli juhlasyksyymme sisältyvä teemakeskustelu tapaamisasioista.

Saimme vieraaksemme lakimies Jaana Tervon, joka työskentelee Lapsiasiavaltuutetun toimistossa. Jaanalla on vankka osaaminen uudesta lapsen huoltoon ja tapaamiseen liittyvästä lainsäädännöstä, josta hän kertoi tilaisuudessamme.

“Haluamme tarjota ammattilaisille mahdollisuuden kuulla eri aiheiden osaajia ja asiantuntijoita. Samalla pääsemme jakamaan kokemuksia oman työmme näkökulmasta”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Keskustelua tilaisuudessa syntyi esimerkiksi lapsen edun toteutumisesta, tapaamistoiminnan erityisistä haasteista sekä siitä, miten tapaamisasioissa päätöksiä tekevät käräjäoikeudet tuntevat tapaamistoiminnan käytännön työtä. Työhön kaivattiin myös käytännön toteutusta helpottavaa neuvontaa ja ohjeistusta.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry jatkaa eri yhteistyökumppaneille järjestettävien keskustelujen järjestämistä ensi keväänä.


Lakimies Jaana Tervo työskentelee Lapsiasiainvaltuutetun toimistossa.

Ammattilainen – tule eroauttamisen koulutukseen

Neljäs maakunnallinen eroseminaari-koulutus pidetään Jyväskylässä Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019. Koulutuksen teemana on ”Kuuluuko lapsen ääni – lapsen oikeudet erossa, myös erityislasten ja maahanmuuttajaperheiden näkökulmasta”.

Koulutus pidetään klo 9-16 Vaajakosken kirkossa, osoitteessa Kirkkotie 11, Vaajakoski.

Koulutus on tarkoitettu Keski-Suomen ammattilaisille, jotka kohtaavat erotilanteessa olevia lapsia ja heidän perheitään. Koulutus on maksuton.

Koulutuksen järjestelyistä vastaa Keski-Suomessa eroauttamisen parissa työskentelevien tahojen verkosto: Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus, Jyväskylän kaupunki ja Äänekosken kaupunki.

Ilmoittaudu mukaan 13.11.2019 mennessä tämän linkin kautta ja tarkemman ohjelman näet tästä IV Eroseminaarin ohjelma

ero lapsiperheessä eroneuvoilta