Hyvää Lapsen oikeuksien päivää!

Tänään vietetään kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää ympäri maailmaa. Ksetu sai päivän kunniaksi vieraakseen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan ja hänen toimistonsa väkeä.

“Kerroimme toiminnastamme ja kävimme tapaamisen aikana vilkasta keskustelua lasten oikeuksista, perheiden palveluista ja ongelmien ennaltaehkäisyn tärkeydestä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta Lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoituksena on tuoda esille lapsen oikeuksia, niiden tärkeyttä ja merkitystä niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan vuonna 1990. Suomessa sopimus on ollut voimassa vuodesta 1991.

Suukkoja ja turvakotitietoa Äänekoskella

Turvakotien valtakunnallisen teemakuukauden kunniaksi kävimme kertomassa turvakotipalveluista Äänekosken kirjastossa. Tärkeä asia veti puoleensa.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti jalkautui tiistai-iltana 13.11. jakamaan infoa turvakotipalveluista Äänekosken kirjastoon. Johtava sosiaalityöntekijä Tuija Sojakka ja ohjaaja Satu Pellinen ilahtuivat asian saamasta huomiosta. Turvakodin toiminnasta kävi keskustelemassa iso joukko ihmisiä.

“Aihe herätti paljon kiinnostusta ja useat kansalaiset kertoivat kokevansa toiminnan ja siitä tiedottamisen tärkeänä”, Sujakka ja Pellinen kertovat.

Äänekosken vierailu liittyy marraskuussa vietettävään valtakunnalliseen turvakotien teemakuukauteen, jonka aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä kaikki Suomen turvakodit haluavat lisätä tietoisuutta saatavilla olevista palveluista sekä madaltaa turvakotien käyttökynnystä.

Tuija Sojakka ja Satu Pellinen kohtasivat Äänekosken kirjastossa turvakotitoiminnasta kiinnostuneita kansalaisia. Tarjolla oli tiedon lisäksi suklaasuukkoja.

Turvakoti tutuksi – tehdään yhdessä

Marraskuussa vietetään valtakunnallista turvakotien teemakuukautta, jonka aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä kaikki Suomen turvakodit haluavat lisätä tietoisuutta saatavilla olevista palveluista sekä madaltaa turvakotien käyttökynnystä. Mukana on luonnollisesti myös Keski-Suomen ensi- ja turvakoti.

Avuntarve on kova Jyväskylässä

Viime vuonna Suomen turvakodeissa autettiin yhteensä 2274 aikuista ja 2051 lasta. Paikkoja ei ole riittävästi, vaikka niitä on lisätty vuosittain. Eniten turvakodeille on kysyntää pääkaupunkiseudulla, mutta paikkapula on valtakunnallinen. Tämä koskee myös Keski-Suomea.

”Alueen ainoassa turvakodissamme Jyväskylässä on vuodessa noin 100 aikuista ja 100 lasta. Kaikille avun tarvitsijoille ei aina löydy tilaa, joten tänäkin vuonna jo yli 50 perhettä on jouduttu ohjaamaan muihin turvakoteihin”, johtava sosiaalityöntekijä Tuija Sojakka Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä sanoo.

Sojakka korostaa, että kukaan ei jää ilman apua eikä ketään jätetä koskaan yksin. ”Selvitämme aina tarpeen ja vaihtoehtoiset mahdollisuudet asiakkaan puolesta.”

Turvakodin lisäpaikat tulevat tarpeeseen

Jyväskylän nykyisessä turvakodissa on viisi perhepaikkaa. Ensi syksynä Liitukujalle valmistuvat uudet toimitilat tuovat tähänkin tilanteeseen helpotusta.

”Olemme iloisia siitä, että saamme kaikki toiminnot ja palvelut saman katon alle ajanmukaisiin ja uusiin tiloihin. Iloinen asia on sekin, että muuton myötä turvakotipaikkojen määrä lisääntyy kahdella. Nämä paikat tulevat todelliseen tarpeeseen”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Marraskuu on turvakotien teemakuu. Tiestitkö, että turvakodissa oleminen on asiakkaalle maksutonta ja kuka tahansa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut voi hakeutua turvakotiin. Nollalinjan sivulta löytyvät kaikkien turvakotien yhteystiedot: nollalinja.fi/turvakoti

Ihanasti isänpäivänä

Ensikodissa isiä muistettiin isänpäivän kunniaksi tyynyliinoilla, joihin oli painettu oman vauvan jalanjäljet. Lisäksi nautittiin kakkua, kahvia ja suklaata runoilla höystettynä.

Isän suuret kädet
hypittivät polvilla,
nostivat olkapäille,
kantoivat sylissä,
veistivät leluja.
Isän suuret karheat kädet
sanoivat pitkin päivää:
Rakastan sinua lapsi.
Ne olivat teon sanoja,
niin vahvoja
että kantavat
halki elämän.
– Maaria Leinonen –

Isä,
tässä sinulle on pienen pieni käsi.
Minä, sinun lapsesi,
elän lähelläsi.
Kasvan, kasvan nopeasti,
tie vie toisiin kyliin.
Tänään vielä aikaa on,
ota minut syliin.
(tekijä tuntematon)

 

Ryhdy kokemusasiantuntijaksi, hae nyt koulutukseen

Oletko toiminut yhdistyksessä kokemusasiantuntijana? Oletko kertonut avun saamisen kokemuksistasi lehdistöinfoissa tai seminaareissa? Haluaisitko olla kokemusasiantuntijana mukana esimerkiksi palvelujen kehittämisessä, kouluttamisessa ja vaikuttamisessa?

Ensi- ja turvakotien liitto järjestää jäsenyhdistysten palveluita tai tukea käyttäneille kokemusasiantuntijakoulutuksen. Koulutuksesta saat työkaluja ja varmuutta kokemusasiantuntijana toimimiseen erilaisissa tilanteissa ja tehtävissä. Lisäksi pääset työstämään omaa tarinaasi.

Koulutukseen voi hakea, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta kokemusasiantuntijana toimimisesta. Halu ja kiinnostus kokemusasiantuntijana toimimiseen riittävät.

Koulutuksen laajuus on 40 tuntia, sisältäen kaksi viikonloppua lähityöskentelyä ja itsenäisiä tehtäviä. Lähiviikonloput järjestetään 2.-3.2.2019 ja 23.-24.3.2019 koulutuskeskus Sopukassa.

Ensi- ja turvakotien liitto vastaa koulutuksen kustannuksista ja korvaa matkakustannukset edullisimman matkustustavan mukaan. Järjestämme tarvittaessa lastenhoidon Sopukassa koulutuspäivien ajaksi. Koulutukseen mahtuu mukaan 25 henkilöä.

Hae mukaan 5.12.2018 mennessä hakulomakkeella: https://my.surveypal.com/hakukokemusasiantuntijakoulutus

Otamme yhteyttä kaikkiin koulutukseen hakeneisiin 14.12.2018.

Jos jokin koulutukseen liittyvä mietityttää, ota yhteyttä:
Emmi Hela
emmi.hela@etkl.fi
puh. 040 7248272

 

Eronnut isä tai äiti – ryhdy vertaistukijaksi

Haemme nyt eron kokeneita vanhempia vapaaehtoisiksi vertaistukijoiksi Eroneuvo-tilaisuuksiimme. Saat meiltä tehtävään soveltuvan koulutuksen.

Eroneuvo-tilaisuudet tarjoavat tukea erotilanteessa oleville vanhemmille ja heidän läheisilleen. Vapaaehtoiset toimivat tilaisuuksissa kävijöiden vertaistukijoina kuunnellen ja keskustellen.

Vapaaehtoiset osaavat tarjota vertaistukea, sillä heillä on omakohtaista kokemusta eron läpikäymisestä sekä vanhemmuudesta eron jälkeen. Tehtävä sopii hyvin sekä miehille että naisille.

Et tarvitse aiempaa kokemusta, sillä koulutamme sinut tehtävään. Vapaaehtoisvuoroja on noin kerran kuukaudessa. Lisäksi järjestämme vuosittain yhteistä koulutus- ja virkistystoimintaa.

Kiinnostuitko? Lähde rohkeasti mukaan!

Seuraavat vapaaehtoisten peruskoulutukset järjestetään tammi- ja helmikuussa 2019.

Ryhdy vertaistukijaksi_Eroneuvo-koulutus_esite

Kysy lisää ja ole yhteydessä
Johanna Rönkä
johanna.ronka@ksetu.fi
puh. 050 323 1034

Lämmin kiitos talouspäällikkö Tuulalle!

Ksetussa nautittiin marraskuun alussa juhlakahvit talouspäällikkö Tuula Hulkkosen kunniaksi. Eläkkeelle jäävälle Tuulalle ojennettiin syksyn väreissä hehkuva kukkakimppu ja toiveiden mukainen lahja.

Toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kiitti juhlapuheessaan Tuulaa työntäyteisistä vuosista yhdistyksen palveluksessa. Tuula tunnetaan työssään tarkkana, tunnollisena, avuliaana ja ammattitaitoisena ihmisenä.

”Toivotamme Tuulalle iloa, valoa ja hienoja hetkiä uudessa elämänvaiheessa”, Susanna Huovinen sanoo.

Ksetun väki juhlisti Tuula Hulkkosen eläkkeelle siirtymistä kukin ja kahvitellen.

Ksetu uusien tuulien äärellä

Ensi- ja turvakotien liiton Uudet tuulet -seminaari kokosi Helsinkiin liiton aktiiveja, yhdistysten puheenjohtajia ja toiminnanjohtajia. Tilaisuudessa pohdittiin muun muassa sotea, toimintaympäristön muutoksia ja ensi vuoden haasteita.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ylijohtaja Kirsi Varhila esitteli sote-uudistuksen tilannetta ja järjestöjen roolia. Varhilan esityksessä kävi ilmi, että järjestöt ovat mukana maakuntien valmistelutyössä kovin eri tavoin. Järjestöjen pitäisi itsekin olla asiassa aktiivisia ja verkostoitua reippaasti!


Liiton aktiivit Helsingissä: Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Susanna Huovinen (vas.), STM:n ylijohtaja Kirsi Varhila ja Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä.

Kutsu vapaaehtoisten virkistysiltaan 14.12.

Kutsumme kaikki vapaaehtoiset toimijamme perinteiseen Keski-Suomen ensi- ja turvakodin virkistysiltaan perjantaina 14.12. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Upeat vapaaehtoisemme tekevät tärkeää ja merkityksellistä työtä, joka on asiakkaillemme korvaamattoman tärkeää. Kaiken työn kunniaksi ja kiitokseksi on aika heittäytyä hetkeksi vapaalle.

Tapaamme Scandic Laajavuoren kylpylässä, jossa pääsemme rentoutumaan uiden ja saunoen klo 17–18.30. Tämän jälkeen nautimme yhdessä herkullisen päivällisen klo 19 alkaen ravintola Salitintissä.

Olethan mukana! Ilmoittaudu iltaan 5.12. mennessä: anne.backman@ksetu.fi

Uusi talo nousee aikataulussaan

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n uudet toimitilat rakentuvat parhaillaan Jyväskylän Kuokkalaan. Uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin saadaan kaikki yhdistyksen toiminnot mukavasti saman katon alle.

Rakentaminen on sujunut aikataulussa, ja rakennuksen sääsuoja on pian asennettu. Yhdistyksen väki pääsee loppuvuodesta ensimmäistä kertaa kierrokselle tuleviin tiloihin.

”Tutustumiskäyntiä odotetaan jo kovasti. Ensi syksynä saamme sitten muuttaa kauan odotettuun uuteen taloon”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

ksetu työmaa

Ksetun uusien toimitilojen rakentaminen käynnistyi kesällä 2018.

ksetu työmaa 2

Rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Talo vihitään käyttöönsä syksyllä 2019.

Vauvatyön osaajat koolla

Ksetun vauva- ja perhetyön väki kokoontui perjantaina 5.10. viettämään kehittämispäivää asiakkaan osallisuuden äärelle. Osallisuus on työssämme jo nykyisin vahvasti läsnä, mutta aina on kehittämisen varaa.

Ihan istumiseksi päivä ei mennyt, sillä yhdistyksen toiminnanjohtaja Susanna Huovinen veti pienen taukojumpan. Samalla kehuttiin Unelmien työpäivän kunniaksi työkaveri kannustavilla kiitoksilla.

Vauvantyön osaajat koolla

Vauva- ja perhetyön väki ideoi kehittämispäivän aikana asiakkaan osallisuutta. Vauvatyön osaajat asettivat suunnittelun keskiöön lapset.

 

Hyvää Vauvan Päivää!

Kontaten maailmankartalle – valtakunnallista Vauvan päivää vietettiin 28.9.2018. Mukana oli luonnollisesti myös Ksetu.

Vauvan päivän toteuttaa VauvaSuomi ry yhteistyössä palveluiden, järjestöjen, yritysten, median ja perheiden kanssa. VauvaSuomen tavoitteena on vauvaystävällisempi Suomi, jossa tunnistetaan ensimmäisten elinvuosien ja varhaisen vuorovaikutuksen tärkeys.

Keski-Suomen Ensi- ja Turvakoti ry:ssä Vauvan Päivää vietettiin ensikodilla musisoiden ja vauvahieronnalla. Vauvat pääsivät juhlapäivänään nauttimaan vanhempien lämpimästä kosketuksesta, musiikin rytmistä ja yhdessä tanssimisesta.

Vauvan Päivän kunniavieraat pääsivät nauttimaan vanhempien lämpimästä kosketuksesta ja vauvahieronnasta.

Vauvan Päivän kunniavieraat pääsivät nauttimaan vanhempien lämpimästä kosketuksesta ja vauvahieronnasta.

 

Pikkuiset jalat toteuttivat Vauvan Päivän ihastuttavan taulun.

Pikkuiset jalat toteuttivat Vauvan Päivän ihastuttavan taulun.

 

Musiikin rytmit ja tanssi ilahduttivat perheen pienimpiä Vauvan Päivän hengessä.

Musiikin rytmit ja tanssi ilahduttivat perheen pienimpiä Vauvan Päivän hengessä.

 

Ksetu lähti Vauvan Päivän kunniaksi kotikäynnille kaksosperheeseen. Mukaan lähtivät vauvoille tuliaisiksi suloiset villasukat.

Ksetu lähti Vauvan Päivän kunniaksi kotikäynnille kaksosperheeseen. Mukaan lähtivät vauvoille tuliaisiksi suloiset villasukat.

Elämää kahdessa kodissa – yleisöluento 9.10.

Kaksi kotia

Vanhempien ero koskettaa vuosittain 30 000 lasta. Miten auttaa lasta sopeutumaan muutoksiin ja tukea lapsen hyvinvointia? Miten saada arki toimimaan eron jälkeen? Mistä saada apua erosta selviämiseen ja vanhemmuuden pulmiin?

Tästä kaikesta puhumme yleisöluennolla tiistaina 9.10. klo 17–19.

Tilaisuus järjestetään Jyväskylän kaupunginkirjastossa osoitteessa Vapaudenkatu 39–41.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa mukaan

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan puheenvuoroja, joissa pohditaan lapsen ja vanhemman näkökulmia kahden kodin arkeen sekä vanhempien väliseen yhteistyöhön eron jälkeen. Luennolla saat myös käytännön vinkkejä, miten kahden kodin arjen saa toimimaan.

Puhujina tilaisuudessa ovat:

  • Maarita Kettunen, asiantuntija, Ensi- ja turvakotien liitto
  • Anne Backman, ohjaaja, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry
  • Johanna, kokemusasiantuntija
  • Eva Nyberg, palveluasiamies, Perheneuvola
  • Pasi Lampinen, perheneuvoja, Perheasiain neuvottelukeskus

Osallistu ja voita

Kerro kuvalla, mitä kahden kodin arki tarkoittaa sinulle? Osallistu haasteeseen #kaksikotia2018 ja voita lahjakortti. Lue lisää: apuaeroon.fi

Kaksi kotia -kampanja nostaa esiin lapsen näkökulmaa vanhempien eroon, haastaa vanhempia mukaan jakamaan kuvia kahden kodin arjesta sekä kertomaan vinkkejä erosta selviytymiseen.

Ksetu vahvasti mukana lastensuojelupäivillä Turussa

Ksetu vahvasti mukana lastensuojelupäivillä Turussa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti on vahvalla joukkueella mukana valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä Turussa 25.-26.9.2018. Lastensuojelupäivät on perinteinen, vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään nyt jo 54:ttä kertaa. Päivien teemana on tänä vuonna Tasavertainen arki. Tapahtuma on suunnattu lastensuojelun ja muiden alojen ammattilaisille, asiantuntijoille ja opiskelijoille sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Lastensuojelupäivät järjestää Lastensuojelun Keskusliitto.

Saimme yhteiskuvaan Lastensuojelun Keskusliiton puheenjohtajan, professori Pentti  Arajärven. Kuvassa myös Ksetun toiminnanjohtaja Susanna Huovinen (vas.), kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio, vastaava sosiaalityöntekijä Minna Pekkarinen, vauva- ja perhetyön palvelupäällikkö Sirpa Savolainen, vastaava sosiaalityöntekijä Pirjo Selin ja johtava sosiaalityöntekijä Tuija Sojakka.

Ero lapsiperheessä -eroneuvoilta

ero lapsiperheessä eroneuvoilta

Eroneuvoilta on tarkoitettu eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille ja heidän läheisilleen. Illan aikana saa tietoa ja vertaistukea eroon ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Sekä tietoa eron vaikutuksista lapsen ja aikuisen elämään, ja miten vanhemmat voivat parhaiten tukea lasta. Illassa pääsee keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia samankokeneiden koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

Osallistuminen on maksutonta.

Mikäli sinulla on tarvetta lastenhoidolle, ilmoitathan tulostasi paria päivää ennen.
Lisätietoa Anne Backman p. 050 4522 580 tai Jaana Heimonen p. 050 4129 094

Viikkohuili- vertaisryhmä yhden vanhemman perheille

viikkohuili-vertaisryhmä yhden vanhemman perheille

Kaipaatko vertaistukea tai hetken huilia?

Ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, joka pyörität lapsiperheen arkea yksin ja sinulla on alle 3-vuotiaita lapsia. Tule mukaan tapaamaan samassa elämäntilanteessa olevia yhden vanhemman perheitä. Keskustellen ja toiminnallisten touhujen kautta, etsitään yhdessä voimavaroja arkeen. Tarjolla keittolounas.Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään kokoontumisiin lastenhoidon.

Osallistuminen on maksutonta.

Kokoonnumme parillisten viikkojen maanantaisin klo.10-13 6.8.18 alkaen avopalveluyksikkö Ainossa, Sepänkatu 14 b 13
Ilmoittautuminen noin viikkoa ennen tapaamista. anne.backman@ksetu.fi

Yhden vanhemman perheiden olkkari

yhden vanhemman perheiden olkkari

Pyöritätkö arkea yksin? Kaipaatko hengähdystaukoa?

Kokoonnumme 2018 syyskauden aikana:
tiistaisin 14.8, 11.9,16.10, 13.11 ja 11.12 klo. 17–19.30

Avopalveluyksikkö Ainossa Sepänkatu 14 B 13

Ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, joka pyörität lapsiperheen arkea yksin. Tule mukaan tapaamaan samassa elämäntilanteessa olevia yhden vanhemman perheitä. Vietetään aikaa yhdessä touhuten, tapaamisissa tarjolla pientä iltapalaa.

Mahdollisuuksien mukaan pyrimme järjestämään kokoontumisiin lastenhoidon.
Osallistuminen on maksutonta.
Ilmoittautuminen noin viikkoa ennen tapaamista. anne.backman@ksetu.fi

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uuden kiinteistön rakentaminen käynnistyy

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry ja Peab Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen ensi- ja turvakodin uuden kiinteistön rakentamisesta Liitukujalle Jyväskylään. Samalla osapuolet ovat sopineet nykyisen Suuruspääntien rakennuksen kiinteistökaupasta, jolla uusi rakennus rahoitetaan.

Urakkasopimus käsittää nykyaikaisten toimitilojen rakentamisen Kuokkalan keskustaan, Kuokkalan Yhtenäiskoulun naapuriin.  Korkeimmalta osaltaan kolmekerroksisen talon kokonaispinta-ala on noin 2050 neliötä. Rakentaminen alkaa kesäkuun alussa ja uusi talo vihitään käyttöön elokuussa 2019.

Yhtiöt ovat myös tehneet esisopimuksen kiinteistökaupasta Keski-Suomen ensi- ja turvakodin omistamasta kiinteistöstä osoitteessa Suuruspääntie 11, jossa on asemakaavan laadinta käynnissä.

– Uusi kiinteistö tullaan rahoittamaan nykyisen kiinteistön tontin myymisellä. Keski-Suomen ensi-ja turvakoti on saanut nykyisen tontin aikoinaan vuonna 1947 lahjoituksena, ja tämän lahjoituksen turvin voidaan nyt rakentaa uusi, nykyaikainen ensi- ja turvakoti, jossa kaikki palvelut ovat saman katon alla, iloitsee hallituksen puheenjohtaja Merja Närhi Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä.

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin yhteistyö rakennusyhtiö Peabin kanssa alkoi helmikuussa 2017 kilpailutuksen kautta. Arkkitehtitoimistona on jyväskyläläinen LPV. Kiinteistöä on suunniteltu alusta alkaen yhdessä ensi- ja turvakodin henkilöstön kanssa.

– Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uusien toimitilojen rakentaminen on merkittävä hanke Peabin Jyväskylän aluetoimistolle. Asiakkaamme on antanut hankkeen suunnittelulle erityistä sisältöä ja yhdessä tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa olemme saaneet aikaiseksi suunnitelmat kodinomaisesta, suojaisasta ensi- ja turvakodista. Aloitamme ylpeänä sen rakentamisen, kertoo yksikönjohtaja Timo Riikonen Peabilta.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti on turvannut lapsien ja perheiden arkea voittoa tavoittelemattomana järjestönä jo vuodesta 1946. Yhdistyksen palveluilla autetaan vuosittain yli kolmeasataa perhettä. Yhdistys ylläpitää perheväkivaltaan kriisiapua tarjoavaa turvakotia, vauvaperheitä auttavaa ensikotia, väkivallan avopalveluja sekä tapaamispaikkatoimintaa. Yhdistyksen toiminta pohjautuu lastensuojelutyön monipuoliseen erityisosaamiseen luovalla ja uudistavalla tavalla. Yhdistys on vahva vaikuttaja ja edistää osaltaan lapsille ja perheille oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Lisätietoja:

Merja Närhi, hallituksen puheenjohtaja, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, puh. 050 323 1036

Timo Riikonen, yksikönjohtaja, Peab Oy, puh. +358 40 514 5900

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen lastensuojelujärjestö. Se tarjoaa monipuolisia vauva- ja perhetyön sekä kriisi- ja väkivaltatyön palveluja ja toimii kansalaisjärjestönä lasten ja perheiden yhteiskunnallisen aseman puolesta. Yhdistys on perustettu vuonna 1946. www.ksetu.fi

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5.2 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä. www.peab.fi

 

Susanna Huovinen toiminnanjohtajaksi

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu kansanedustaja Susanna Huovinen. Nykyinen toiminnanjohtaja Eija Paloheimo siirtyy eläkkeelle kesällä.

– On hienoa, kun saimme tutun ja huippupätevän henkilön uudeksi toiminnanjohtajaksi. Susanna on ollut pitkään mukana yhdistyksemme toiminnassa muun muassa johtokunnan jäsenenä. Hän on ollut myös valtakunnallisen Ensi- ja turvakotien liiton liittohallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja, sanoo Eija Paloheimo.

Susanna Huovinen on ollut kansanedustajana 19 vuotta. Lisäksi hän on toiminut peruspalveluministerinä ja liikenne- ja viestintäministerinä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Susanna Huovinen kirjoittaa siirtymisestään uuteen tehtävään blogissaan otsikolla Pitkän ja perusteellisen pohdinnan päätös.

– Olen todella iloinen saamastani luottamuksesta ja äärettömän innoissani uusista työtehtävistäni. Haluan antaa tähän työhön kaiken vuosien varrella keräämäni osaamisen. Edessä on toki myös paljon uuden opettelua, mutta olen vakuuttunut, että Keski-Suomen ensi- ja turvakodin sekä valtakunnallisen liiton ammattitaitoinen henkilöstö on tarpeen tullen valmiina auttamaan.