Tänään vietämme tyhy-päivää!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n väki on ollut tänä vuonna monien uusien haasteiden edessä. Tänään vietämme yhdessä hyvin ansaittua tyhy-päivää!

Vuosi 2019 on ollut suurien muutosten aikaa: kesäkuussa avasimme Äänekoskelle uuden turvakodin ja syyskuun alussa kaikki Jyväskylän toimintomme muuttivat saman katon alle uuteen toimitaloon Liitukujalle.

Tänään keskitymme työhyvinvointiin, yhdessäoloon ja virkistymiseen. Kiitos osaaville ja ammattitaitoisille sijaisillemme, jotka hoitavat tänään työtehtävät yksiköissämme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamun kisailut pirteässä, aurinkoisessa kelissä testasivat yhteistyötaitoja ja saivat liikkumaan.

Muutamme uuteen ensi- ja turvakotiin

Nyt se on totta! Muutamme syyskuun ensimmäisellä viikolla uuteen ja kauan odotettuun toimitaloomme osoitteeseen Liitukuja 2.

Vuosikymmenten työ Suuruspäässä, Peltoniemen tilalla on päättymässä. Muuton myötä saman katon alle siirtyvät ensikodin ja turvakodin kanssa Avopalvelu Ainon sekä järjestölähtöisen työmme toiminnot Sepänkadulta ja lähisuhdeväkivaltatyön toimipiste Polttolinjalta.

UUSI OSOITTEEMME ON LIITUKUJA 2, 40520 JYVÄSKYLÄ.

Tulo-ohjeet ja pysäköinti

Liitukuja sijaitsee Kuokkalan keskustassa ja meille käännytään samasta risteyksestä kuin Kuokkalan koulullekin. Pihassamme on rajoitetusti parkkialuetta ja pihalla saa pysäköidä vain merkityille alueille. Lisäpaikkoja löytyy tarvittaessa Liitukujalta taloamme vastapäätä olevalta alueelta.

Myös Kuokkalan keskustassa on maksuttomia, kiekollisia parkkialueita useamman tunnin pysäköintiä varten. Pihassamme on kaksi varattu-kyltillä merkittyä paikkaa, mutta ethän jätä autoasi näille varatuille paikoille. Erikseen on merkitty paikka liikuntarajoitteisille.

Bussiyhteydet

Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Kuokkalaan pääsee Jyväskylän keskustasta busseilla 4, 15, 15K, 18, 18K, 19 ja 20. Kun jäät kyydistä Kuokkalan kirkon pysäkillä, pääset hyvin lähelle Liitukujaa. Lisäksi käytettävissä ovat bussit 5 ja 5K, jotka kulkevat Mattilanniemen ja Ylistönmäen kautta.

Linkki aika-tauluihin: http://linkki.jyvaskyla.fi/download/102846_Linkki_talviaikataulu_2019-20_aikataulusivut_web.pdf

Kysy lisää

Mikäli muuttoaikatauluista tai muusta uusiin toimitiloihin liittyvästä tulee kysyttävää, olethan yhteydessä ensisijaisesti siihen yksikköön, jossa asioit. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös yhdistyksen toiminnanjohtajaan. Kaikki yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

Palvelupäällikkö Satu Moisio siirtyy uusiin tehtäviin

Vietimme perjantaina 9.8. haikeita läksiäisiä, kun kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio siirtyy Jyväskylän kaupungille varhaisen tuen palvelujen palveluesimieheksi.

“Satu sai läksiäisjuhlassa kuulla useammankin kiitospuheen, joissa kerrattiin kaikkea sitä, mitä hän on tehnyt yhdistyksen palveluksessa ollessaan. Puheissa huomioitiin Satun vahva ammatillinen osaaminen, kyky ottaa lyhyessä ajassa monimutkaisia asioita haltuun ja hoitaa useita vaativia työtehtäviä yhtä aikaa tehokkaasti ja nopeasti”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Puheissa kiitettiin lisäksi Satun lämmintä, auttavaista ja inhimillistä otetta työyhteisössä. Eikä taaskaan selvitty kuivin silmin!

“Jäämme kovasti kaipaamaan Satua – samalla, kun ymmärrämme hänen intonsa hakeutua uusiin ja vastuullisiin tehtäviin. Ymmärrämme myös uuden työnantajankin innon ottaa taitava Satu joukkueeseensa. Kiitämme Satua lämpimästi yhteisistä vuosista ja toivotamme kaikkea hyvää uusiin tehtäviin”, Susanna korostaa.

Ihanat pihajuhlat kauniissa kesäsäässä

Koska muutto uusiin  tiloihin lähestyy, halusimme kutsua jäseniämme, vapaaehtoisiamme, asiakkaitamme ja työntekijöitämme pihajuhliin Suuruspääntien pihapiiriin. Iloisen haikean pihajuhlan kruunasi aurinkoinen sää.

“Kymmenittäin ihmisiä otti kutsun vastaan. Vietimme leppoisan iltapäivän hyvien ruokien ja herkkujen äärellä”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Pöydän oli laittanut koreaksi Pitopalvelu Raija Sipinen ky:n väki ja juhlan mahdollisti Keskimaan asiakasomistajien Iloa arkeen -kampanja.

“Tunnelma oli lämmin, lapsilla riitti riemua pomppulinnassa ja pihakirppiksellä kävi kuhina. Jännitimme säätä etukäteen, mutta juhlapäivänä aurinko paistoi koko iltapäivän. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Kiitos myös Suuruspään tontille ja rakennuksille ja koko Peltoniemen tilalle, jossa on tehty yli 70 vuotta ahkeraa työtä lasten ja perheiden parhaaksi”, Huovinen sanoo.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti muuttaa pian uusiin, kauan odotettuihin tiloihin Kuokkalan Liitukujalle. Muuton myötä kaikki yhdistyksen Jyväskylän toiminnot saadaan kätevästi saman katon alle.

Hae nyt ohjaajaksi tai yövalvojaksi Äänekosken turvakotiin

Äänekosken uuteen turvakotiin haetaan ohjaajaa ja yövalvojaa. Laitathan hakemuksesi tulemaan 26.8. 2019 mennessä.

Tervetuloa mukaan mukavaan joukkoomme! Keski-Suomen ensi- ja turvakoti avasi uuden, seitsemänpaikkaisen Äänekosken turvakodin heinäkuussa 2019.

Haemme nyt Äänekoskelle ohjaajaa kolmivuorotyöhön ja yövalvojaa yötyöhön 2.9.19 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Ohjaaja tekee suunnitelmallista asiakastyötä ja kriisityötä aikuisten ja lasten kanssa.  Yövalvoja on asiakkaiden tukena yöaikaan ja tekee kriisityötä. Vuorossa oleva työntekijä arvioi uusien asiakkaiden turvakodin tarpeen.  Sekä ohjaajat että yövalvojat tekevät kodinhoidollisia tehtäviä.

Kelpoisuusvaatimuksena molempiin tehtäviin on sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus turvakotipalvelujen tuottamiselle asetettavista edellytyksistä 598/2015). Ohjaajan palkkaluokka on G24 ja yövalvojan G22.

Toimeen valittavien tulee ennen toimen vahvistamista esittää rikostaustaote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Työntekijöillä tulee olla hygieniapassi. Edellytämme myös tartuntalain 48 pykälän mukaista rokotussuojaa. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

  • Tiedustelut: vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä p. 050 342 3420
  • Lähetä hakemuksesi ja cv:si sähköpostitse osoitteeseen: minttu.lamsa@ksetu.fi  26.8.2019 klo 15.00 mennessä

Haemme vastaavaa sosiaalityöntekijää esimieheksi

Haemme nyt vastaavaa sosiaalityöntekijää ensikodin ja tapaamispaikan esimieheksi. Lähetäthän hakemuksesi 15.8.2019 klo 16 mennessä!

Ensikoti tarjoaa perhekohtaista ja yhteisöllistä työskentelyä vauvaperheille, jotka tarvitsevat pitkäkestoista, ympärivuorokautista tukea. Työskentelyssä on keskeistä varhaisen vuorovaikutussuhteen tukeminen ja vanhemman arjen vakauttaminen. Tapaamispaikassa toteutetaan viranomaisten tekemiä päätöksiä tai heidän vahvistamiaan sopimuksia, jotta lapsi ja hänestä erossa asuva vanhempi voivat tavata turvallisesti.

Vastaava sosiaalityöntekijä toimii ensikodin ja tapaamispaikan lähiesimiehenä ja vastaa ensikodin asiakkaiden kanssa tehtävästä sosiaalityöstä. Tehtäviin kuuluvat asiakastyön johtaminen, toiminnan kehittäminen ja talouden seuranta.

Odotamme hakijalta kokemusta lastensuojelun sosiaalityöstä ja arvostamme esimiestyön kokemusta. Tehtävään valitun tulee olla laillistettu sosiaalityöntekijä ja esittää ennen toimen vahvistamista rikostaustaote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävä alkaa 1.9.2019 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa palvelupäällikkö Sirpa Savolainen p. 050 5975188.

Lähetä hakemus ja cv osoitteeseen: sirpa.savolainen@ksetu.fi 15.8.2019 klo 16.00 mennessä.

Johanna sai makoisat mansikat

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin jäsenhankintakampanjan yllätysarvonnassa olivat mukana touko- ja kesäkuussa liittyneet uudet jäsenet. Onnetar nosti lappujen joukosta voittajan, joka sai kesän kunniaksi omakseen mansikkalaatikon.

Iloinen voittaja Johanna Virtanen poikkesi Suuruspäähän hakemaan mansikat. Onnea vielä kerran Johanna!

Jäsenhankintakampanja jatkuu edelleen. Heinä-elokuussa jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan toiminnanjohtajan opastuskierros uudessa toimitalossa ja talokierroksen päätteeksi nautitaan kunnon kahvit.

“Jäsenyys on tärkeä valinta tukea työtämme vaikeassa elämäntilanteessa olevien ihmisten hyväksi”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Liity sinäkin mukaan jo tänään. Lue lisää: http://ksetu.fi/muistathan-jasenhankintakampanjamme-tule-mukaan/

Jäsenhankintakampanjan mansikkalaatikko on arvottu

Toukokuussa Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry käynnisti jäsenhankintakampanjan, joka on osa valtakunnallisen Ensi- ja turvakotien liiton kampanjaa. Kampanjassa arvotaan kuukausittain jäseneksi liittyneiden kesken pieniä palkintoja. Touko-kesäkuun aikana liittyneiden uusien jäsenten kesken arvottiin mansikkalaatikko.

“Nuori onnettaremme nosti voittajan nimen Suuruspääntien kesäisissä maisemissa ja sai hienosti suoritetusta tehtävästä kiitokseksi Muumi-tarroja ja -kyniä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen hymyilee.

Voittajalle ilmoitetaan palkinnosta henkilökohtaisesti.

Vielä on aikaa liittyä jäseneksi. Heinäkuussa jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan toiminnanjohtajan opastuskierros uudessa toimitalossamme ja talokierroksen päätteeksi juodaan pullakahvit.

Jos olet kiinnostunut jäsenyydestämme, lue lisää: http://ksetu.fi/muistathan-jasenhankintakampanjamme-tule-mukaan/

 

 

 

 

 

Toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kutsuu Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n jäseneksi.
Jäsenyys tuo hyvän mieleen ja tekee hyvää yhdistyksen asiakkaille.

 

Äänekosken uusi turvakoti avaa ovensa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n uusi Äänekosken turvakoti aloittaa toimintansa heinäkuun alusta. Avajaisia vietettiin Torikadulla jo torstaina 27.6.

Äänekosken turvakoti on ainoa vuonna 2019 aloittava ja kokonaan uusi turvakoti. Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n Jyväskylän turvakoti jatkaa tuttuun tapaan toimintaansa.

”Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n yli 70 vuotta jatkunut työ vahvistuu uuden turvakodin myötä. Olemme iloisia, että yhä useampi lähisuhteissaan väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut pääsee turvaan ja saa apua. Koemme, että pitkäjänteinen ja laadukas työ saa uuden turvakodin myötä ansaitsemaansa arvostusta”, yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi toteaa.

Avulle riittää tarvetta

Viime vuonna Suomen turvakodeissa autettiin yhteensä 2274 aikuista ja 2051 lasta. Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.

”Äänekosken turvakoti tulee kasvavaan avun tarpeeseen. Se avaa uusia mahdollisuuksia auttaa keskisuomalaisia, mutta myös muualta Suomesta tulevia avuntarvitsijoita”, kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio sanoo.

Äänekosken turvakoti avataan asiakkaille maanantaina 1.7.2019 osoitteessa Torikatu 4. Turvakotiin voi hakeutua yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa asiakaskunnasta riippumatta.

”Tarjoamme ympärivuorokautista turvaa aikuisille ja lapsille sekä apua käytännön asioiden hoitamiseen”, vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä kertoo. Turvakodissa työskentelee hänen lisäkseen kahdeksan ohjaajaa, jotka tukevat asiakasta väkivaltakokemuksien työstämisessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äänekosken uuden turvakodin avajaisia vietettiin torstaina 27.6.2019. Mukana olivat mm. kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio, Äänekosken turvakodin vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä ja ohjaajat.

 

 

 

 

 

 

 

Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa…

Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa -lahjoitus mahdollisti iloisen kesäretken Nokkakiven legendaariseen huvipuistoon.

Vehreä amerikkalaishenkinen ja aitoa wanhan ajan tunnelmaa huokuva Nokkakiven huvipuisto tarjosi parastaan. “Sää suosi, laitteet olivat sopivan hurjia, ruoka hyvää ja seura mitä mukavinta. Meitä oli mukana komea joukko, joten pääsimme hurvittelemaan 70 lapsen ja aikuisen voimin”, ohjaaja Anne Backman Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä kertoo.

Saimme päivästä mukavaa palautetta:

”Tosi paras päivä. Lähtisin uudestaan.”
”Oikein hyvä reissu. Lapset nauttivat ja itsekin viihdyin, kiitos ruuasta.”
”Kiva päivä. Vuoristorata ja kaikki laitteet olivat parasta.”
”Oli kivaa katsoa lampaita ja ruokkia niitä. Toivon, että ensi kerralla olisi vielä enemmän hurjia laitteita.”

 

 

 

 

Tule mukaan rakentamaan uutta ensi- ja turvakotia!

Rakennutamme parhaillaan uutta toimitaloa Jyväskylän Liitukujalle. Kutsumme nyt kaikki keskisuomalaiset mukaan toimitalotalkoisiin hyvän asian puolesta.

Lahjoitukset käytetään suoraan asiakkaidemme hyväksi. Uuteen taloon tarvitaan muun muassa kalusteita, lastentarvikkeita ja leluja.

  • Jokainen yli 100 €:n lahjoitus tulee näkyville siihen tilaan, johon esimerkiksi leluja hankitaan.
  • Voit antaa lahjoituksen myös lahjaksi, joten tartu tilaisuuteen.
  • Kaikki lahjoittajat pääsevät tutustumaan uuteen taloomme erityiskierroksella.

Tule siis mukaan auttamaan, jotta voimme auttaa apua tarvitsevia.

  • Voit lahjoittaa suoraan tilille: FI28 52900220644411
  • Kysy lisää vaihtoehdoista: susanna.huovinen@ksetu.fi

Rahankeräyslupa RA/2019/61. Keräysluvan saaja on Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry. Luvan myöntäjä on Sisä-Suomen poliisilaitos ja lupa on myönnetty tammikuussa 2019. Keräyksen ajankohta on vuosi 2019 ja toimeenpanoalue pääasiallisesti yhdistyksen toimialue eli Keski-Suomi. Keräyksen varoja käytetään vuoden 2019 aikana uuden toimitalomme kalustamiseen ja sisustamiseen sekä lelujen ja lastentarvikkeiden hankintaan. Lisäksi keräysvaroja käytetään asiakkaidemme virkistystoimintaan kuten retkiin ja juhlahetkiin.

Muistathan jäsenhankintakampanjamme – tule mukaan!

Jäsenhankintakampanjamme on pyörähtänyt käyntiin. Jäsenyys tuo hyvän mielen ja tekee hyvää asiakkaillemme. Tutustu nyt ja osallistu kilpailuun.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry osallistuu koko Ensi- ja turvakotien liiton yhteiseen jäsenhankintakampanjaan tämän vuoden kuluessa. Jäsenet ovat kansalaisjärjestötoiminnan ytimessä: he ovat yhdistyksen aktiiveja, vapaaehtoisia ja päättäjiä. Jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan yhdistyksen päätöksentekoon ja saamaan muita tarkempaa tietoa yhdistyksen toiminnasta. Tarjoamme jäsenistöllemme entistä enemmän tietoa, tilaisuuksia ja mahdollisuuksia olla viemässä yhdistyksen tärkeitä arvoja ja asiakkaiden kokemuksia laajempaan keskusteluun yhteiskunnassamme.

Arvontoja, kilpailuja ja palkintoja

Jäsenhankintakampanjamme sisältää seuraavat osiot: Kampanjan yllärit, Kuukauden Jäsen ja Jäsenhankintakilpailu. Lisäksi osallistumme yhdessä muiden yhdistysten kanssa liiton erityisille jäsenhankintakampanjan teemaviikoille, jotka ajoittuvat syys-lokakuun vaihteeseen.

Kampanjan yllärit tarkoittaa kunakin kuukautena jäseneksi liittyneiden kesken mukavien palkintojen arvontaa. Kesäkuussa arvomme kassillisen saunavihtoja ja heinäkuussa mansikkalaatikon. Ylläreitä on luvassa koko loppuvuodeksi, joten aikaa jäsenyyttä harkitseville tarjotaan reilusti.

Kuukauden Jäsen tarkoittaa yhden jäsenemme esittelyä joka kuukausi verkkosivuillamme, facebookissa ja uuden talomme tiloissa. Toivomme Kuukauden Jäsenen kertovan, miksi hän on jäsen juuri meidän yhdistyksessämme, mitä se on hänelle antanut ja mitä meidän pitäisi erityisesti kehittää.

Näiden lisäksi julistamme avoimeksi jäsenhankintakilpailun! Jos saat jäseniksi omia ystäviäsi, tuttaviasi ja sukulaisiasi, pyydä heitä kertomaan jäseneksi liittyessään, että juuri sinä sait heidän mukaan. Näin olet mukana pienimuotoisessa kisassamme, jossa eniten jäseniä hankkineiden kesken arvotaan kivoja palkintoja.

Miksi tulla mukaan jäseneksi meille?

Siksi, että olet jo pelkällä jäsenmaksulla (15 euroa/vuosi) tukemassa meidän asiakasperheidemme virkistystoimintaa sekä lelujen ja lastentarvikkeiden hankintaa. Asiakkaamme ovat vaikeissa elämäntilanteissa ja tarvitsevat tätä tukea. Jäsenenä saat tietoa toiminnastamme, pääset mukaan mukaviin tapahtumiin ja voit myös auttaa konkreettisesti osallistumalla yhdistyksen toimintaan monin eri tavoin.

Liity jo tänään: http://ksetu.fi/haluatko-auttaa/liity-jaseneksi/

KSETU vapaaehtoisdoulatoiminta

Toukofestissa esillä hyvät kaverisuhteet ja kiusaaminen

Toukofest veti jälleen puoleensa tuhansia lapsia ja nuoria Hipposhallille koulujen päättymisen kunniaksi. Mukana menossa oli myös Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Toukofest on kokemuksia, elämyksiä ja uusia harrastusmahdollisuuksia tarjoava suurtapahtuma Jyväskylässä. Keski-Suomen ensi- ja turvakodista paikalla olivat lähisuhdeväkivaltatyön työntekijät. Tapahtumaan osallistui ala-ja yläkoulun oppilaita pääsääntöisesti Keski-Suomen alueelta.

“Meidän pisteellämme käsiteltiin koulukiusaamista, hyviä kaverisuhteita ja seurusteluväkivaltaa. Päivä oli vilkas ja saimme nauttia iloisista koululaisista. Alakoululaisten kesken arvoimme liput Superparkiin ja yläkoululaisten kesken leffaliput. Onnea voittajille!”, Pia Suutari Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä kertoo.

 

Yhdistyksen jäsenhankintakampanja käynnistyi!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry osallistuu koko Ensi- ja turvakotien liiton yhteiseen jäsenhankintakampanjaan tämän vuoden kuluessa. Tervetuloa mukaan hyvän asian puolesta – liity jäseneksemme jo tänään!

Jäsenet ovat kansalaisjärjestötoiminnan ytimessä: he ovat yhdistyksen aktiiveja, vapaaehtoisia ja päättäjiä. Jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan yhdistyksen päätöksentekoon ja saamaan muita tarkempaa tietoa yhdistyksen toiminnasta. Tarjoamme jäsenistöllemme entistä enemmän tietoa, tilaisuuksia ja mahdollisuuksia olla viemässä yhdistyksen tärkeitä arvoja ja asiakkaiden kokemuksia laajempaan keskusteluun yhteiskunnassamme.

Arvontoja, kilpailuja ja palkintoja

Jäsenhankintakampanjamme sisältää seuraavat osiot: Kampanjan yllärit, Kuukauden Jäsen ja Jäsenhankintakilpailu. Lisäksi osallistumme yhdessä muiden yhdistysten kanssa liiton erityisille jäsenhankintakampanjan teemaviikoille, jotka ajoittuvat syys-lokakuun vaihteeseen.

Kampanjan yllärit tarkoittaa kunakin kuukautena jäseneksi liittyneiden kesken mukavien palkintojen arvontaa. Kesäkuussa arvomme kassillisen saunavihtoja ja heinäkuussa mansikkalaatikon. Ylläreitä on luvassa koko loppuvuodeksi, joten aikaa jäsenyyttä harkitseville tarjotaan reilusti.

Kuukauden Jäsen tarkoittaa yhden jäsenemme esittelyä joka kuukausi verkkosivuillamme, facebookissa ja uuden talomme tiloissa. Toivomme Kuukauden Jäsenen kertovan, miksi hän on jäsen juuri meidän yhdistyksessämme, mitä se on hänelle antanut ja mitä meidän pitäisi erityisesti kehittää.

Näiden lisäksi julistamme avoimeksi jäsenhankintakilpailun! Jos saat jäseniksi omia ystäviäsi, tuttaviasi ja sukulaisiasi, pyydä heitä kertomaan jäseneksi liittyessään, että juuri sinä sait heidän mukaan. Näin olet mukana pienimuotoisessa kisassamme, jossa eniten jäseniä hankkineiden kesken arvotaan kivoja palkintoja.

Miksi tulla mukaan jäseneksi meille?

Siksi, että olet jo pelkällä jäsenmaksulla (15 euroa/vuosi) tukemassa meidän asiakasperheidemme virkistystoimintaa sekä lelujen ja lastentarvikkeiden hankintaa. Asiakkaamme ovat vaikeissa elämäntilanteissa ja tarvitsevat tätä tukea. Jäsenenä saat tietoa toiminnastamme, pääset mukaan mukaviin tapahtumiin ja voit myös auttaa konkreettisesti osallistumalla yhdistyksen toimintaan monin eri tavoin.

Johtolauseenamme on yhä edelleen Miina Sillanpään ajatus: Jokainen lapsi on pelastettava elämälle! Me teemme tätä joka päivä – tule Sinäkin mukaan!

Liity jäseneksemme jo tänäänhttp://ksetu.fi/haluatko-auttaa/liity-jaseneksi/

 

 

 

 

Yhdistys käynnisti jäsenhankintakampanjan kutsumalla jäsenistöä ja vapaaehtoisia uuden toimitalomme työmaakierrokselle. Samalla tarjoutui mahdollisuus nähdä tulevat tilat henkilökohtaisesti ja kuulla jäsenhankintakampanjasta.

 

Henkilöstöpäivässä juhlan tuntua

Uuden toimitalomme valmistuminen lähenee. Sen kunniaksi Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n henkilöstö kokoontui pohtimaan monia käytännön asioita muuttoon ja taloon liittyen.

Henkilöstöpäivässä puhuttiin muun muassa talossa kulkemisesta, tilojen käytöstä ja muuton hoitamisesta. Lisäksi päivän aikana käsiteltiin tärkeitä työsuojelun ajankohtaisia asioita sekä kiitettiin hyvästä työtä.

 

 

 

 

“Ensi- ja turvakotien liitto myönsi pitkäaikaiselle työntekijällemme Jyrki Nissiselle arvostetun Miina Sillanpää- mitalin hänen 25 vuotta jatkuneesta työstään yhdistyksen ja meidän asiakkaidemme hyväksi. Lämmin kiitos ja onnentoivotus Jyrkille”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi henkilöstöpäivässä kukitettiin vauva- ja väkivaltatyön prosessikoulutuksesta valmistuneet: Teresa Vilen (kuvassa vas.), Virpi Korhonen, Pia Suutari ja Johanna Rönkä.

Millainen on hyvä ja tasa-arvoinen parisuhde? Esimerkiksi tätä pohdittiin kevään aikana lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten suljetussa ryhmässä.

Lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten suljettu ryhmä kokoontuu kevään aikana kahdeksan kertaa. Toiseksi viimeisellä kerralla aiheena oli unelmoida ja haaveilla, mitä hyvä ja tasa-arvoinen parisuhde pitää sisällään. Ryhmän muita teemoja ovat olleet esimerkiksi itsensä suojaaminen ja terve itsekkyys, naiseus ja vanhemmuus sekä väkivallan tunnistaminen ja sen varomerkit.

 

 

 

Kuva kertoo vertaistukiryhmän naisten ajatuksista hyvästä parisuhteesta.

 

Taksvärkki tuotti meille huikean summan

Jyväskylän Lehtisaaren koulun oppilaskunnan hallitus valitsi meidät lukuvuoden 2018-2019 taksvärkkikohteeksi. Keräys tuotti huikeat 3495,40 euroa!

Ohjaaja Anne Backman Keski-Suomen ensi- ja turvakodista kävi tapaamassa koululaisia, kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja kiittämässä merkittävästä lahjoituksesta. “Hankimme lahjoituksella uuteen taloomme muun muassa uusia leluja, pelejä, askartelutarvikkeita ja kirjoja”, Anne kertoo.

Lehtisaaren koulun oppilaat pohtivat lahjoituskohteen valintaa ja merkitystä näin:

“Ensi- ja turvakoti on tärkeä lahjoituskohde, koska se voi olla ainoa turva lapsille ja nuorille, joilla on vaikeuksia omassa kodissaan.”

“Jos nuorena joutuu kokemaan esimerkiksi väkivaltaa eikä siihen saa apua/turvaa, se vaikuttaa koko elämään.”

“Myös pienimmät lapset saavat turvaa ja myös monipuolista hoitoa.”

“On tärkeää, että lapset saavat turvaa, jos omassa kodissa sitä ei ole.”

“Ensi- ja turvakoti palvelee joka vuorokausi 24 tuntia.”

“Kohde on tärkeä, sillä se tukee ihmisiä.”

“Kaikkien on huomioitava apua tarvitsevat ihmiset. Meidän tukemme on tällä kertaa rahallinen. Ensi- ja turvakoti voi lahjoituksen avulla auttaa apua tarvitsevia.”

“Että lapset saisivat leluja.”

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti kiittää ja kumartaa. Kerrassaan upeaa!

Kuusinkertaiset onnittelut vauva- ja väkivaltatyön osaajille

Onnittelemme vauva- ja väkivaltatyön prosessikoulutuksesta vastavalmistuneita osaajiamme: Johannaa, Virpiä, Matleenaa, Piaa, Elinaa ja Teresaa.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n kuusi työntekijää sai 17.4.2019 päätökseen vaativan kaksivuotisen vauva- ja väkivaltatyön prosessikoulutuksen (2017-2019).

Turvallisesti perheessä -koulutuksesta vastaa Ensi- ja turvakotien liitto. Koulutus on suunnattu jäsenyhdistyksissä vauva- ja väkivaltatyön asiakastyötä tekeville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on mm. syventää näkemystä omasta työstä ja toimintaympäristön muutoksista, ymmärtää työtä ohjaavien teorioiden vaikutus käytännön työssä, osata soveltaa erilaisia työmenetelmiä arjessa sekä jäsentää turvallisuutta ja turvattomuutta luovia tekijöitä asiakasperheissä ja omassa työssä.

Lämpimät onnittelut tärkeätä työtä tekeville työntekijöillemme!

Yhteistyövanhemmuus väkivallan jälkeen

Oikeusministeriö myönsi kesällä 2017 Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:lle valtionavustusta käytettäväksi erityisavustuksena lähisuhdeväkivaltaa kokeneille Turvallinen yhteistyövanhemmuus -hankkeeseen.

Avustus kohdennettiin niille hankkeille, jotka edistivät rikosuhridirektiivin (EU-direktiivi 2012/29/EU) mukaisia erityispalveluja ja kohdistuivat erityisen haavoittuvassa asemassa tai tilanteessa olevien uhrien tarpeisiin. Hankkeessa keskeistä oli lähisuhdeväkivallan uhrin vanhemmuuden tukeminen. Tavoitteena oli kehittää ja kokeilla räätälöityjä työskentelymuotoja lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden vanhempien tukemiseksi. Työskentelyllä pyrittiin lisäämään lähisuhdeväkivallan uhrin ja hänen lastensa turvallisuutta erotilanteessa. Keskeisiin työskentelytapoihin kuuluivat yksilö-, pari- ja puhelintyöskentely sekä vertaistukiryhmä yksilötyöskentelyssä mukana olleille asiakkaille.

Hankkeen käynnistämisestä ja toteuttamisesta vastasivat tapaamispaikan ohjaajat Ulla Ahvo ja Heidi Arkivuo, jotka kirjoittivat artikkelin Ensi- ja turvakotien liiton julkaisemaan Yhteistyövanhemmuuden -käsikirjaan otsikolla ”Yhteistyövanhemmuus väkivallan jälkeen”. Artikkeli kirjoitettiin hankkeessa tehdyn asiakastyön kokemusten pohjalta. Käsikirja tarkastelee yhteistyövanhemmuutta moniäänisesti antaen puheenvuoron niin tutkijoille, alan asiantuntijoille kuin vanhemmille itselleenkin.

Käsikirja kuvastaa laaja-alaisesti yhteistyövanhemmuuden tukemisen mahdollisuuksia ja esteitä. Tavoitteena on antaa ammattilaisille työvälineitä vanhempien kohtaamisiin ja yhteistyövanhemmuuden tukemiseen. Kirja julkaistiin 21.3.2019 valtakunnallisessa Erofoorumissa. Verkkojulkaisu löytyy osoitteesta: https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto/docs/yhteistyovanhemmuus._yhteistyovanhe.

Lahjoitukset auttavat uuden toimitalon rakentumista

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uusi toimitalo rakentuu Kuokkalan Liitukujalle. Jyväskylän työväenyhdistys osallistuu urakkaan lahjoituksella.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n pitkäaikainen haave uusista toimitiloista toteutuu syksyllä 2019. Yhdistys toivoo saavansa mahdollisimman monia yrityksiä, yhteisöjä ja yksittäisiä kansalaisia työn tukijoiksi tekemään yhteistyössä toimivia ja ajanmukaisia tiloja vaikeassa elämäntilanteessa oleville.

Jyväskylän työväenyhdistys (JTY) haluaa olla mukana tässä urakassa. Niinpä JTY kutsui yhdeksi, oman 130-vuotisjuhlansa kunniaksi saatujen onnitteluvarojen saajaksi Keski-Suomen ensi- ja turvakodin. Työväenyhdistys lahjoitti lahjoituskokonaisuuteen saamiensa onnitteluvarojen päälle yhtä suuren osuuden. Tuella on suuri merkitys, sillä yhdessä voimme tehdä paljon!

Lahjoitustilaisuudessa riitti hymyä. Kuvassa JTY:n toimitusjohtaja Kimmo Ojala (vas.), JAPA ry:n Anna Sarkkinen, Jyväskylän Weikkojen Kalevi Lahtinen, JTY:n puheenjohtaja, kansanedustaja Riitta Mäkinen, Viitakodit ry:n Satu Väisänen, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n Susanna Huovinen ja JyPK ry:n Aki Järvinen.