Tule vapaaehtoiseksi

Haluatko tuoda iloa vauvoille, lapsille ja vanhemmille?
Haluatko olla mukana toimimassa turvallisen lapsuuden ja elämän puolesta?

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnassa on ollut mukana vapaaehtoisia vuosikymmenten ajan. Asiakkaillemme vapaaehtoisten tarjoama apu on korvaamattoman tärkeää.

Vapaaehtoisena saat merkityksellisen tehtävän, jossa voit auttaa ja tukea lapsia ja perheitä. Voit osallistua omien aikataulujesi mukaan silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Työstä saat iloa, uusia kokemuksia ja mukavan porukan, jossa toimia.

Vapaaehtoisina voivat työskennellä monenlaiset ihmiset. Et tarvitse mitään erityisosaamista, sillä me annamme tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen kuhunkin tehtävään. Pyrimme siihen, että jokainen pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan. Halu auttaa, myönteinen asenne ja iloinen mieli vievät pitkälle.

Kaikilta lasten kanssa yksin toimivilta vapaaehtoisilta selvitetään rikostausta ennen toiminnan aloittamista.

Vapaaehtoistehtäviä yhdistyksessämme:

  • Arjen apukäsi: lastenhoitaja, varamummo tai -vaari, leikkitäti tai -setä, kädentaitaja, leipuri, makujen ja tuoksujen ystävä. Hän hoitaa puutarhaa, korjaa fillareita, kerää ja hilloaa omenoita, tekee talon pieniä remonttihommia tai osallistuu tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen.
  • Doula-synnytystukihenkilö on perheen tukena odotusaikana, synnytyksessä ja sen jälkeen.
  • Eroneuvovapaaehtoinen on mukana vertaisena keskustelemassa vanhemmuuteen ja eroon liittyvistä asioista.
  • Lemmikkien hoitaja ottaa hoidettavakseen turvakotiasiakkaan lemmikin omaan kotiinsa väliaikaisesti.

HUOM. Edellytämme vapaaehtoisiltamme täyttä koronarokotesuojaa. Tämä tarkoittaa kolmea rokotetta tai kahta rokotetta ja alle 6 kk sairastettua koronaa. Koronarokotesuojan vaatiminen yhdistyksessä perustuu asiakkaidemme terveysturvallisuuden varmistamiseen ja väliaikaisesti voimassa olevaan lainsäädäntöön. Kyseinen lainsäädäntö on voimassa vuoden loppuun ja tänä aikana emme voi ottaa toimintaan mukaan vapaaehtoisia, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa.

Hae nyt: seuraavat eroneuvo-koulutukset järjestetään tammi- ja helmikuussa 2019. Lue lisää esitteestä: Ryhdy vertaistukijaksi_Eroneuvo-koulutus_esite

Haluatko lisätietoja? Täytä alla oleva lomake, olemme sinuun yhteydessä.