Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Lapsien ja perheiden tukena

Tarjoamme asiantuntevia ja kattavia lastensuojelupalveluita koko perheelle. Keskeiset lastensuojelun toimintamuotomme ovat turvakotipalvelut väkivallan keskellä eläville ja ensikotipalvelut vanhemmuuden ja elämänhallinnan tukemiseen.

Lähisuhdeväkivaltatyö on avopalvelua, joka tarjoaa asiakkaille paikan, missä lähisuhde- ja perheväkivallasta tai sen uhasta voi puhua turvallisesti ammattilaisen kanssa.

Baby Blues -toimintamme tarjoaa tukea ja ohjausta väsymyskierteessä olevan perheen sekä alavireisen tai masentuneen äidin auttamiseksi. Doula-työ on maksutonta vapaaehtois- ja tukihenkilötyötä vauvaa odottaville perheille.

Eroa pohtiville tai eronneille vanhemmille ja heidän lähipiirilleen tarjoamme Eroneuvo-tilaisuuksissamme maksutonta tukea mm. eron vaikutuksista, jotta lapsen näkökulma voidaan huomioida paremmin eroon liittyvissä asioissa.

Yhden vanhemman perheiden tuki tarjoaa vertaisuuteen pohjautuvaa tukea yksin lapsiperheiden arkea pyörittäville.

Avopalveluyksikkömme Aino auttaa päihteitä käyttäviä raskaana olevia naisia ja vauvaperheitä.

Tapaamispaikassa järjestämme tuettuja ja valvottuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja, joissa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman on tavata turvallisissa olosuhteissa.

Avohuollon perhetyötä teemme lastensuojelun asiakkaan kotona. Pitkäkestoisen ja tiiviin tukityön tarkoituksena on tukea lapsia, nuoria ja heidän perheitään selviytymään arjesta.

Kansalaisjärjestönä tarjoamme väylän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja vapaaehtoistyöhön.

Toimialueenamme ovat kaikki Keski-Suomen kunnat.

Laajemmat kuvaukset toiminnastamme löydät osiosta KSETU.

Lue myös asiakkaittemme tarinoita siitä, miten olemme heitä voineet auttaa.