Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Pysähtymistä ja tsemppausta Ensikodissa

Pysähtymistä ja tsemppausta Ensikodissa

Hanna oli kahdeksannella kuulla raskaana mennessään Ensikodille. Silloin puhuttiin noin puolen vuoden jaksosta. ”Onpa pitkä aika”, ajatteli Hanna. Häntä harmitti ja kiukutti.

”Enkä minä edes tunne sieltä ketään”, Hanna jatkoi pohdintojaan. Tämä mahdollisuus kannatti kuitenkin käyttää, sen tiesi Hannakin. Esikoinen oli otettu huostaan, eikä Hanna halunnut niin käyvän toisellekin

Ensikodilla Hanna otettiin hyvin vastaan. Työntekijät olivat mukavia ja Hanna tutustui toisiin äiteihin. Joidenkin äitien kanssa Hanna ystävystyi niin, että pitää heihin yhä yhteyttä.

Vauvan syntyessä Hanna oli ennättänyt olla Ensikodilla reilun kuukauden, mikä oli loppujen lopuksi oikein hyvä asia. Nimittäin siinä ajassa hän ehti sopeutua, suunnata ajatukset tulevaan ja pysähtyä. Osaltaan siinä auttoi myös Doula, joka oli Hannan tukena synnytyksessä.

Ensikotiarkea Hannalle kertyi lopulta reilut seitsemän kuukautta. Jälkeenpäin katsoen aika menikin nopeasti, sillä päivät täyttyivät vauvaonnesta ja siihen liittyvistä askareista. Välillä toki oli vaikeuksia ja hankalia hetkiä, mutta niistäkin selvittiin henkilökunnan tuella ja tsempillä.

Nyt Hanna on ollut vauvansa kanssa omassa kodissaan parisen kuukautta. Heillä on mennyt hyvin, vaikka yllättäviä ja ikäviäkin tilanteita on tullut vastaan. ”On kuitenkin ollut lohdullista huomata, ettei sitä hajoakaan, vaan elämä kantaa”, Hanna toteaa lopuksi.

(Hannan nimi on muutettu)