Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Turvakoti

Kaikenikäisille lähisuhdeväkivallan ja sen uhan alla eläville naisille, miehille ja lapsille.

Turvakoti on tarkoitettu turvapaikaksi silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa. Lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, jonka tekijänä on nykyinen tai entinen kumppani, perheenjäsen tai muu läheinen henkilö.

Turvakoti on auki ympäri vuorokauden ja sinne voi tulla joko suoraan tai ottamalla yhteyttä puhelimitse. Turvakotiin voi tulla mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on maksutonta sisältäen ruuan, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatuotteet.

Turvakoti on kodinomainen yksikkö, joka sijaitsee Jyväskylässä Kuokkalan kaupunginosassa. Jokaisella turvakotiin tulevalla asiakkaalla/perheellä on oma huone käytössään. Jos mahdollista, ota mukaan omat ja lapsen välttämättömät henkilökohtaiset tavarat kuten lääkkeet.

Turvakodissa tarjoamme ympärivuorokautista turvaa lapsille ja aikuisille sekä apua käytännön asioiden hoitamiseen. Turvakodissa on mahdollisuus väkivallan käsittelyyn turvallisessa ympäristössä yhdessä työntekijän kanssa. Työntekijät arvioivat yhdessä turvakotiin tulijan kanssa, onko väkivallan tekijälle mahdollista tarjota apua.

Jokaisella aikuisella ja lapsella on oikeus elää ilman väkivaltaa.

Olemme täällä Sinun tukenasi, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Yhteystiedot:
Turvakodin ohjaajat
Puh. 050 4688 179 (24 h/vrk)
ohjaajat.turvakoti@ksetu.fi

Lisätietoa perhe- ja lähisuhdeväkivallasta: Nettiturvakoti

Lähisuhdeväkivaltatyö

Otathan meihin yhteyttä jos perheessäsi tai lähisuhteissasi on väkivaltaa tai sen uhkaa. Meiltä saat apua myös silloin kun olet huolissasi omasta väkivaltaisesta tai uhkaavasta käyttäytymisestäsi.

Palvelu on Sinulle maksutonta! Lähisuhdeväkivaltatyö on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, naisille ja miehille asuinkunnasta riippumatta.

­­­­

Tarjoamme paikan jossa voit puhua lähisuhde- ja perheväkivallasta tai sen uhasta turvallisesti työntekijän kanssa. Voit ottaa yhteyttä meihin itse tai muiden viranomaisten kautta.

Tavoitteena on Sinun ja perheesi turvallisuuden varmistaminen, väkivaltakierteen katkeaminen sekä tiedon lisääntyminen väkivallan eri muodoista. Työskentely voi sisältää yksilökäyntejä, parikeskusteluja, perhe- tai lapsi-vanhempi tapaamisia sekä ryhmätoimintaa. Työskentelyssä lapsiperheiden kanssa nostetaan esiin lapsen näkökulma ja tuetaan vanhemmuutta huomioiden perheen turvallisuus.

Sinua tuetaan tarvittaessa käytännön asioiden hoitamisessa esimerkiksi lähestymiskiellon ja rikosilmoituksen tekemisessä.

Löydät meidät Jyväskylän Kuokkalasta kauppakeskuksen läheisyydestä osoitteesta Polttolinja 1, 2krs.

Jokaisella on oikeus väkivallattomaan elämään!

Kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa tai mahdotonta ota yhteyttä Turvakotiin!

Lisätietoa Turvakodista

Lisätietoa perhe- ja lähisuhdeväkivallasta: Nettiturvakoti