Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Turvakodista voimavaroja jaksaa eteenpäin

Tutustuin mieheeni kaksi vuotta ennen muuttoamme yhteiseen kotiin, unelmataloomme. Kotimme sijaitsi pojalleni ja minulle tuntemattomalla paikkakunnalla, ja tarvitsimme autoa liikkumiseen. Olin luopunut työstäni ja kaikista entisistä turvaverkoistani, joten olin täysin riippuvainen miehestäni.

Noin puolen vuoden yhdessä asumisen jälkeen alkoi ilmetä outoja merkkejä. Tilanne paheni siitä nopeasti henkiseksi väkivallaksi, mieheni vei jopa rahani ja autoni avaimet sekä sanoi irti nettiliittymän eikä antanut katsoa televisiota.

Säännöt muuttuivat koko ajan, enkä lopuksi uskaltanut enää puhuakaan. Liikuin hiipien ja teeskentelin nukkuvaa, etten vain ärsyttänyt miestäni. Mieheni alkoholinkäyttö oli riistäytynyt täysin käsistä.

Sitten yhtenä päivänä alkoi itku. Ajattelin, etten enää kestä enkä halua tätä.

Ystäväni kautta sain tietää turvakodista. Minulla oli jonkin verran ennakkoluuloja sitä kohtaan, mutta ne katosivat kuitenkin pian. Päivystävän sosiaalityöntekijän kautta minulle järjestyi paikka ja vietimme poikani kanssa loppujen lopuksi puolitoista vuotta turvakodissa. Se oli meille oikea vaihtoehto.

Saapuessamme turvakotiin olin aivan poissa tolaltani ja huolissani myös siitä, miten poikani sopeutuu uuteen paikkaan. Tilanne alkoi kuitenkin pian selkiytyä. Turvakodin henkilökunta sai poikanikin avautumaan ja kertomaan sellaisia asioita, joita hän ei ollut kertonut edes minulle. Hän viihtyi jopa niin hyvin, että hänestä tuntui kuin hän olisi tullut kotiin.

Asiat alkoivat nopeasti loksahdella kohdalleen. Saimme keskusteluapua, yksilö- ja ryhmäterapiaa, ja niiden avulla pystyimme käsittelemään ja jäsentämään tapahtunutta. Meille järjestettiin tuettu asuminen, ja henkilökunta tuki ja auttoi meitä koko ajan todella paljon.

Saimme turvakodista voimavaroja jaksaa eteenpäin. Hyvä, että on tällaisia paikkoja olemassa – turvakotiaika ylitti kaikki odotuksemme.