Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Uusi ajanmukainen ensi- ja turvakoti Jyväskylään

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti rakennuttaa uudet, ajanmukaiset tilat Jyväskylään Liitukujalle. Uusi rakennus on suunniteltu ensi- ja turvakodin asiakkaiden näkökulmasta vastaamaan nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Rakentaminen käynnistyy keväällä 2018 ja se valmistuu vuonna 2019.

– Olemme iloisia, kun voimme rakentaa asiakkaillemme toimivat ja terveet tilat, lapsilähtöisyyttä painottaen. Nykyiset kiinteistömme eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia, sanoo Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Eija Paloheimo.

Yli 70 vuotta toiminut Keski-Suomen ensi- ja turvakoti auttaa vuosittain lähes neljääsataa lasta perheineen tarjoamalla tukea kriisin tai lähisuhdeväkivallan keskellä eläville. Vuosien kokemuksen ja ammattitaidon myötä on syntynyt ainutlaatuinen ja osallistava tapa toimia ja tukea lapsiperheitä.

Uusi ensi- ja turvakoti on mahdollista rakennuttaa ilman julkista tukea, nykyisen, Suuruspäässä sijaitsevan kiinteistön kaupasta saatavilla varoilla.

– Kaupan ansiosta voimme turvata ensi- ja turvakodin toiminnan jatkumisen Keski-Suomessa, Paloheimo korostaa.

Jyväskylän kaupunki vastaa alueen suunnittelusta ja kaavoituksesta arkkitehtuurikilpailuineen. Rakentamisesta Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:llä on yhteistyösopimus Peab Oy:n kanssa.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen lastensuojelujärjestö. Se tarjoaa monipuolisia vauva- ja perhetyön sekä kriisi- ja väkivaltatyön palveluja ja toimii kansalaisjärjestönä lasten ja perheiden yhteiskunnallisen aseman puolesta. Yhdistys on perustettu vuonna 1946.

Lisätiedot:
Eija Paloheimo, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, puh. 040 769 1786