Menu
Keski-Suomen ensi-
ja turvakoti ry

Ensikoti (24 h/vrk)
puh. 050 3231 034

Turvakoti (24 h/vrk)
puh. 050 4688 179

Ero lapsiperheessä-toiminta

Vanhemmat tarvitsevat erotilanteessa tukea itselleen, jotta he pystyvät huomioimaan tilanteen paremmin lasten kannalta ja tekemään lapsen hyvinvoinnin kannalta hyviä ratkaisuja. Vanhempien olisi hyvä erottaa parisuhteen päättymiseen liittyvät tunteet vanhemmuuden jatkumisesta erokriisin keskellä. Lapsen kannalta on hyvä että kumpikaan vanhempi ei joudu luopumaan vanhemmuudesta.

Tarjoamme erotilanteeseen on maksutonta tukea Ero lapsiperheessä -tilaisuuksissa. Vanhemmat kuulevat eron vaikutuksista niin omaan kuin lapsen elämään ja siten he voivat paremmin huomioida lapsen näkökulman eroon liittyvissä asioissa. Eroneuvot tarjoavat vanhemmille lisäksi mahdollisuuden puhua itseä askarruttavaisista asioista.

Paikalla on vetäjän ohella vertaistukijoita, jotka ovat itse eronneita vanhempia ja saaneet tehtäväänsä vapaaehtoistyöntekijän koulutuksen. Vapaaehtoisilla on omakohtaista kokemusta eron läpikäymisestä sekä vanhemmuudesta eron jälkeen. Vertaistuki voi avata uusia näkökulmia omaan tilanteeseen.

Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille eronneille tai eroa vasta pohtiville vanhemmille sekä eroperheiden sukulaisille ja ystäville. Tilaisuuteen osallistutaan anonyymisti, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuudessa voi käydä kerran tai useammin oman tarpeen mukaan. Kävijä voi osallistua minkä kunnan tilaisuuteen tahansa.

Toimintaperiaatteitamme tilaisuuksissa ovat luottamuksellisuus, puolueettomuus ja vapaaehtoisuus.