Avopalveluyksikkö Aino – kohti turvallista arkea ja vanhemmuutta

Avopalveluyksikkö Ainon työ on toistaiseksi keskeytynyt.
Aino tukee vanhemmuuttasi yhtä aikaa päihdekuntoutuksen kanssa.
Pidä kiinni®-avokuntoutus

Avopalveluyksikkö Aino on osa Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallista Pidä kiinni® -hoitojärjestelmää (https://ensijaturvakotienliitto.fi/tietoa-liitosta/nain-me-autamme/pida-kiinni-hoitojarjestelma/), joka yhdistää vanhemmuuden tuen ja päihdekuntoutuksen.

Ainon avokuntoutus tukee raskaana olevia naisia ja alle kolmivuotiaiden lasten perheitä, joissa on haitallista päihteidenkäyttöä. Tuemme päihteistä luopumisessa,  vanhemmuuteen valmistautumisessa, vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen syntymisessä sekä turvallisen vauvaperheen arjen ja rytmin luomisessa.

Ainon kuntoutus tapahtuu sekä yhteisössä että yksilötapaamisissa. Kuntoutuksen keskeisiä teemoja ovat muun muassa vanhemmuus, vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus, tunteet sekä riippuvuuden eri muodot.

Yhteisön tärkein arvo on turvallisuus. Yhteisön vertaistuki kannattelee ja tukee vanhempia muutokseen. Yhteisöön kuuluvat teematyöskentelyt ja vanhempien yhteiset keskustelut, muskarit tai vastaavat ohjatut leikkihetket sekä yhteinen lounas.

Yksilö- ja perhetapaamiset toteutuvat joko Ainon tiloissa tai kotikäynneillä. Tapaamisilla tuemme asiakasperhettä yksilöllisesti omien, kuntoutuksen aikana laadittujen tavoitteiden mukaisesti.

Ihan maailman paras ja elämää mullistava muutos.
Ajattelen, että nyt olen lähellä sitä elämää, mitä olen
aina halunnut elää, mistä olen haaveillut pienenä.
– eräs äiti vuosi kuntoutuksen jälkeen

Matalan kynnyksen työ

Ainon matalan kynnyksen työ on avointa, yksilöllistä tukea raskaana oleville ja pienten lasten vanhemmille. Tarjoamme tukea ja keskusteluapua silloin, kun vanhemman oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttävät. Kanssamme voi keskustella luottamuksellisesti raskaudesta, lapsiperhearjesta, vanhemmuudesta sekä päihteiden käytöstä.

Työntekijän kanssa voi jutella puhelimessa, etäyhteyden välityksellä tai tapaamisilla Ainon tiloissa tai jossakin muussa vanhemman toivomassa paikassa. Sähköinen ajanvaraus madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä.

Työskentely perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja etenee vanhemman omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Matalan kynnyksen tuki on maksutonta, ei vaadi erillisiä lähetteitä ja halutessaan apua saa myös nimettömästi.

Ota rohkeasti yhteyttä
  • Matalan kynnyksen työntekijään saat yhteyden numerosta 050 4129094 soittamalla, tekstiviestillä tai Whatsappilla.
  • Keskusteluapua saat myös chatista (ks. palkki sivun oikeassa alalaidassa).

Olipa huolesi pieni tai suuri, älä jää yksin.
Apua on tarjolla.