Avopalveluyksikkö Aino – kohti turvallista arkea ja vanhemmuutta

Aino tukee vanhemmuuttasi yhtä aikaa päihdekuntoutuksen kanssa.

Avopalveluyksikkö Aino on osa Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnallista Pidä kiinni® -hoitojärjestelmää (https://ensijaturvakotienliitto.fi/tietoa-liitosta/nain-me-autamme/pida-kiinni-hoitojarjestelma/), joka yhdistää vanhemmuuden tuen ja päihdekuntoutuksen.

Ainon avokuntoutuksessa tuemme päihdeongelmaisia raskaana olevia naisia ja alle kolmivuotiaiden lasten perheitä vanhemmuuteen valmistautumisessa, vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen syntymisessä sekä turvallisen vauvaperheen arjen ja rytmin luomisessa.

Ainon kuntoutus muodostuu viikoittaisista ryhmäpäivistä sekä yksilö- ja perhetyöskentelystä. Kuntoutuksen keskeisiä teemoja ovat muun muassa vanhemmuus, vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus, tunteet sekä riippuvuuden eri muodot.

Ryhmän keskeisiä elementtejä ovat yhteisöllisyys, vertaistuki ja arjen rakenteiden luominen. Ryhmäpäivään kuuluvat teematyöskentelyt ja vanhempien yhteiset keskustelut, muskarit tai vastaavat ohjatut leikkihetket sekä yhteinen lounas.

Yksilö- ja perhetapaamiset toteutuvat joko Ainon tiloissa tai kotikäynneillä. Tapaamisilla tuemme asiakasperhettä yksilöllisesti omien, kuntoutuksen aikana laadittujen tavoitteiden mukaisesti.

Ihan maailman paras ja elämää mullistava muutos.
Ajattelen, että nyt olen lähellä sitä elämää, mitä olen
aina halunnut elää, mistä olen haaveillut pienenä.

Matalan kynnyksen työ

Ainon matalan kynnyksen työ on avointa, yksilöllistä tukea raskaana oleville ja pienten lasten vanhemmille. Tarjoamme tukea ja keskusteluapua silloin, kun vanhemman oma tai läheisen päihteidenkäyttö mietityttävät. Kanssamme voi keskustella luottamuksellisesti raskaudesta, lapsiperhearjesta, vanhemmuudesta sekä päihteiden käytöstä.

Työntekijän kanssa voi jutella puhelimessa, etäyhteyden välityksellä tai tapaamisilla Ainon tiloissa tai jossakin muussa vanhemman toivomassa paikassa.

Työskentely perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja etenee vanhemman omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Matalan kynnyksen tuki on maksutonta, ei vaadi erillisiä lähetteitä ja halutessaan apua saa myös nimettömästi.

Ota rohkeasti yhteyttä
  • Matalan kynnyksen työntekijään saat yhteyden numerosta 050 4129094 soittamalla, tekstiviestillä tai Whatsappilla.
  • Keskusteluapua saat myös chatista (ks. palkki sivun oikeassa alalaidassa).

Olipa huolesi pieni tai suuri, älä jää yksin.
Apua on tarjolla.