Valoa, ei väkivaltaa – tule mukaan!

Tämän syksyn Valoa, ei väkivaltaa -kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä sunnuntaina 25.11. Mukana on myös Ksetu!

Keski-Suomen ensi ja turvakoti jalkautuu sunnuntaina päivän kunniaksi Jyväskylän kävelykadulle klo 16-17. Löydät meidät Kompassilta, jossa juttelemme ihmisten kanssa ja jaamme pieniä pussukoita, joihin on pakattu käyntikortti, teetä, karkkia ja heijastimia.

Tilaisuus jatkuu klo 17.30 Jyväskylän työväentalolla Aalto-salissa, jossa puhuvat muun muassa lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila ja Keski-Suomen ensi ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen.

Mikä Valoa, ei väkivaltaa?

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio järjestää joka syksy Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Tänä vuonna kampanjaa koordinoi Ensi- ja turvakotien liitto.

Kampanjan teemana on parisuhteessa koettu seksuaalisuutta loukkaava väkivalta. Tällä tarkoitetaan kumppanin tekemää, niin fyysistä kuin henkistä väkivaltaa, joka loukkaa toisen seksuaalisuutta ja itsemääräämisoikeutta.

Ksetun väki jakaa sunnuntaina 25.11. Jyväskylän kävelykadun Kompassilla klo 16-17 pussukoita, joista löytyy muun muassa teetä, karkkia ja kynttiläheijastimia.