112-päivässä tehtiin arjesta turvallisempaa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry osallistui monien muiden toimijoiden kanssa Hätäkeskuslaitoksen 112-päivään maanantaina 11.2. Päivän teemana oli tehdä arjesta turvallisempaa.

Kauppakeskus Sepässä Jyväskylässä järjestetyssä tapahtumassa esiteltiin yhdistyksen monipuolista toimintaa. “Kohtaamisista syntyi monta hyvää keskustelua ja monet kiittivät yhdistyksen tärkeää työtä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Parkkipaikalla oli nähtävänä muun muassa Keski-Suomen pelastuslaitoksen kalustoa ja elvytysnäytöksiä. Tapahtumassa olivat mukana Keski-Suomen ensi- ja turvakodin sekä Keski-Suomen pelastuslaitoksen lisäksi poliisilaitos, Poliisin ammattikorkeakoulu, Ensihoito, Sosiaalitoimi, Mobile, Tulli, Trafi, Liikenneturva, Vaasan hätäkeskus, VAPEPA, Suomen Lentopelastus, Järvipelastajat, Punainen Risti, Epilepsialitto ja Jyväskylän VPK-nuoret.

Jo perinteeksi muodostunutta 112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Kampanjan juhlapäivä on vuosittain 11. helmikuuta, ja kampanja-aikaa on koko viikko. 112-päivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla – pieniin arjen tekoihin ja valintoihin, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. 112-päivä muistuttaa myös Euroopan yhteisestä hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä.

Kuvassa toiminnanjohtaja Susanna Huovinen (oik.), ohjaaja Anne Backman, ohjaaja Jyrki Nissinen ja sairaanhoitajaopiskelija Jenni Törn.