Hauska ilta täynnä touhua ja säpinää!

Toiminnastamme tiedetään usein ensikotityö, turvakotityö ja lähisuhdeväkivaltatyö. Yhdistyksemme toimii kuitenkin laajasti myös muissa toiminnoissa. Eilen illalla eteinen oli kenkiä täynnä ja naulakot pursuivat takkeja, kun talossa kokoontui kaksi avopalveluiden ryhmää.

Jenny&Fanny-tilassa kokoontui suomalainen eroseminaari. Kuudennessa tapaamisessa oli mukana 17 aikuista. Ryhmä kokoontuu yhteensä 11 kertaa tänä syksynä ja toteutuu strukturoidun eroseminaarimallin mukaan. Eroseminaari on vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia keskustelun, toiminnallisten harjoitusten, pienryhmätyöskentelyn ja luentojen avulla.

Yhden vanhemman perheiden olkkarissa oli mukana vapaaehtoisia sekä opiskelijaharjoittelijoita. Ilman näitä ihania vapaaehtoisia emme pystyisi tarjoamaan vanhemmille omaa hetkeä tapaamisen aikana. Lapsilla oli ohjelmassa muun muassa huovutusta, legojen rakentelua, muuta leikkiä ja touhua. Aikuiset miettivät tavoitteiden asettelua ja niihin pääsemistä.

“Olipa hauska ilta, täynnä touhua ja säpinää”, Anne Backman Keski-Suomen ensi- ja turvakodista kertoo.