Ministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailulla

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry sai maanantaina arvokkaan vieraan, kun sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vieraili Liitukujalla. Esittelimme ministerille ja hänen seurueelleen  taloa ja kerroimme eri toiminnoista. Kierroksen päälle nautittiin hyvät kahvit suolaisen ja makean kera.

“Ministeri oli hyvin kiinnostunut toimintamme sisällöstä ja sen laajuudesta sekä siitä, mitä kautta asiakkaat ohjautuvat toimintamme pariin. Ministeri myös kehui suurta vapaaehtoisten määrää yhdistyksessä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

”Talokierroksen lisäksi kerroimme ministerille tärkeitä viestejämme. Kiitimme siitä, että tämäkin hallitus on vahvasti sitoutunut turvakotien rahoituksen pitkäjänteisyyden takaamiseen. Turvakotipaikkoja tarvitaan vielä lisää. Kokemuksemme on, että mitä lähempänä turvakoti sijaitsee, sen helpompaa avun hakeminen on.”

Ministerille painotettiin myös, että seuraavaksi kehittämisen kohteeksi tulisi nostaa väkivaltaa kokeneiden avopalveluiden kehittäminen. ”Avopalveluissa on vielä selkeitä puutteita. Myös väkivaltailmiön kohtaamisessa ja käsittelyssä tarvitaan osaamisen lisäämistä”, Huovinen sanoo.

Yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi muistutti, että Stea-rahoitus on välttämätön edellytys sille, että järjestöt voivat kehittää olemassa olevia toimintoja, pohtia esiin nousevien uusien tarpeiden pohjalta kokonaan uusia toimintoja sekä vastata kansalaisyhteiskunnan tarpeisiin.

”Rahoituksen pitkäjänteinen varmistaminen vaatii tiivistä yhteistyötä Stean ja järjestöjen kesken. Toivomme, että järjestöjen ääntä ja palautetta kuullaan jo ennakoivasti”, Närhi toteaa.

 

 

 

 

Ministeri Aino-Kaisa Pekosen (toinen vas.) seurueessa oli maakunnan ja Jyväskylän päättäjiä. Mukana myös yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi. Kuva: Ilkka Pernu