Tuemme tänäänkin apua tarvitsevia – lue uusi tiedote

Osallistumme vahvasti koronaviruksen rajaamiseen. Emme kuitenkaan halua jättää apua ja tukea tarvitsevia ihmisiä yksin, joten lisäämme puhelinneuvontaa kohderyhmillemme. Ensikoti- ja tapaamispaikkatyö jatkuu ja turvakodit pysyvät avoinna 24/7. Päivitämme tilannetta säännöllisesti verkkosivuillamme. Ketään ei jätetä yksin.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on viimeisten viikkojen aikana rajoittanut omaa toimintaansa, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä. Vastuumme on suojata mahdollisimman hyvin asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Lisäksi haluamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa osallistua yhdessä muiden kanssa heikoimmassa asemassa olevien suojaamiseen sekä terveydenhuollon kapasiteetin turvaamiseen.

Ryhmätoiminnat on keskeytetty

Yhdistyksen kaikki ryhmätoiminnat on keskeytetty 13.4.2020 asti. Keskeytys koskee myös lähisuhdeväkivallan kokijoille, tekijöille, läheisille ja aiheesta kiinnostuneille suunnattuja Avoin tila -tilaisuuksia. Tukea tarvitsevat voivat olla yhteydessä ammattilaisiimme puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

Turvakodit avoinna 24/7

Turvakodit Jyväskylässä ja Äänekoskella (24/7) pysyvät avoinna. Oireiset asiakkaat ohjataan avun piiriin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti. Ketään ei jätetä yksin.

Ensikoti pysyy auki, tapaamispaikkatyö jatkuu

Ensikoti pysyy avoinna ja Tapaamispaikka jatkaa toimintaansa. Erityistä huomiota kiinnitetään käsihygieniaan ja siivoukseen. Oireisten asiakkaiden aikoja siirretään tarpeen mukaan.

Avopalvelut siirtyvät puhelintukeen ja chatiin

Avopalveluissa siirrymme pääosin puhelimitse tapahtuvaan yksilölliseen/perheelle suunnattuun tukeen. Lisäämme tätä tukea mahdollisuuksien mukaan. Autamme myös verkossa chat-keskustelujen avulla.  Yhteystietoja löydät verkkosivuiltamme. Jatkamme kotikäyntejä perustellusta syystä.

Vierailut yhdistyksessä on peruttu

Vierailut yhdistyksessä on toistaiseksi peruttu emmekä osallistu muualla tapahtuviin toiminnan esittelyihin. Emme ota yksiköissämme vastaan vierailijoita ja siirrämme kaikki palaverit pääsääntöisesti etäyhteyksin tapahtuviksi. Henkilöstön keskinäisissä tapaamisissa pyrimme noudattamaan viranomaisten suosittelemaa turvallista etäisyyttä. Vapaaehtoisemme eivät toistaiseksi osallistu toimintaamme.

Ohjeistamme ja päivitämme tilannetta

Työntekijöitämme on ohjeistettu laajasti koronaviruksen ennaltaehkäisemiseksi kaikessa toiminnassamme. Pidämme vastuullisesti asiakkaamme, työntekijämme ja yhteistyökumppanimme tietoisina tilanteesta.

Lisätiedot
Susanna Huovinen
toiminnanjohtaja
Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry
puh. 040 769 1786
susanna.huovinen@ksetu.fi