Neuvoloiden ammattilaisia vieraina

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti sai Jyväskylän Liitukujalle vieraakseen JYTE-alueen neuvoloiden ammattisia. Vieraat tutustuivat yhdistyksen toimintaan ja eri työmuotoihin ammattilaistemme kanssa.

“Neuvolat ovat meille tärkeä yhteistyökumppani, sillä teemme yhdistyksessä paljon työtä raskaana olevien ja vauvaperheiden kanssa. On tärkeää, että neuvoloiden ammattilaiset tietävät, millaista toimintaa yhdistyksessä on tarjolla ja kehen he voivat olla tarvittaessa yhteydessä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Neuvoloiden väkeä kiinnostivatkin erityisesti ensikodissa tehtävä varhaisen vuorovaikutuksen työ, Ensi- ja turvakotien liiton ja yhdistysten kehittämä Pidä kiinni -hoitojärjestelmä päihteitä käyttävien äitien kuntoutuksessa sekä vaativan vauvan vanhemmille tarkoitettu matalan kynnyksen tuki.

“Oli ilo huomata, että neuvola-ammattilaisille ymmärrettävästi tärkeiden raskaana olevien ja vauvojen asioiden lisäksi tärkeitä keskusteluja syntyi myös esimerkiksi turvakotien työstä ja lähisuhdeväkivaltatyöstä. Sovimme neuvolaväen kanssa, että kutsumme heitä jatkossakin vierailuille, jotta yhteydet säilyvät tiiviinä”, Huovinen toteaa.