Valoa – ei väkivaltaa!

Tänään vietetään perinteiseen tapaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää, jonka teemana on tänä vuonna naisiin kohdistuva vihapuhe. Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on mukana kampanjapäivässä.

“Aivan liian monet naiset joutuvat joka vuosi vihapuheen kohteeksi. Heitä haukutaan ja uhkaillaan joko julkisen tehtävän tai julkisesti esitettyjen mielipiteiden vuoksi tai siksi, että esimerkiksi entinen kumppani haluaa tällä tavoin kontrolloida, herjata ja vainota. Naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia, siksi meidän jokaisen tulee puolustaa naisen oikeutta väkivallattomaan elämään ilman uhkaa vihapuheesta”, yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi toteaa.

“Olemme aiempina vuosina osallistuneet lukuisten järjestöjen kanssa tämän tärkeän päivän erilaisiin tempauksiin ja tilaisuuksiin. Nyt emme voi koronan takia olla kampanjapäivän kynttilä-heijastimia jakamassa, mutta olemme jakaneet niitä sekä lähisuhdeväkivaltatyön että turvakotien asiakkaille. On tärkeää nostaa aihe vuosittain esiin, sillä viime vuonnakin ex-kumppanin tai nykyisen kumppanin toimesta Suomessa kuoli 16 naista”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Vuosittain järjestettävän Valoa, ei välivaltaa -kampanjan takana on Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio. Kampanjan tarkoituksena on puolustaa naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä keskiviikkona 25.11.2020.