Lähisuhdeväkivalta ilmiönä-koulutus herätti kiinnostusta – 198 osallistujaa!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry (Ksetu) sekä Kriisikeskus Mobile järjestivät yhteistyössä koulutuksen teemalla “Lähisuhdeväkivalta ilmiönä”. Koulutus järjestettiin Teamsin live-tapahtumana, joten ennakkotietoja osallistujien määrästä ei ollut. Hämmästys oli suuri, kun linjoille kertyi parhaimmillaan 198 osallistujaa! 🤩

Koulutuksen markkinointi

Koulutuksen markkinoinnissa hyödynnettiin Lähellä.fi-sivustoa. Sivuston tarjoaman analytiikan mukaan tapahtumaa on katsottu 315 kertaa. Tänne meidän nettisivuille on tapahtumakalenteri luotu hyödyntämällä Lähellä-sivuston leijuketta. Lähellä-sivusto vaikuttaa toimivalta ratkaisulta tapahtumien luomiseen ja markkinoimiseen.

Koulutusta mainostettiin myös Ksetun sekä Kriisikeskus Mobilen sosiaalisen median kanavissa. Ksetun Instagram-tilillä koulutuksen julkaisu tavoitti 373 tiliä ja Facebookissa 727 tiliä. Koulutuksesta tehtiin myös “ajankohtaista”-julkaisu tänne Ksetun nettisivuille sekä markkinoitiin kohdennetusti verkostoille sähköpostin kautta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa lähisuhdeväkivaltatyöntekijät Ksetulta ja Mobilesta kertoivat konkreettisten esimerkkien kautta lähisuhdeväkivallan ilmiöstä. Tarkasteltiin mm. väkivallan muotoja sekä riidan ja väkivallan eroa. Tämän jälkeen kuultiin, kuinka ottaa lähisuhdeväkivalta puheeksi ja miten lähisuhdeväkivallasta voi selviytyä.

Vieraileva luennoitsija Katja Salminen-Lahtinen Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta kertoi meille Haastavat erot-työryhmästä sekä sen toiminnasta. Koulutuksen lopuksi Jyväskylän turvakodin sosiaalityöntekijä kertoi turvakotityöskentelystä, kuinka turvakodille voi tulla asiakkaaksi sekä Marak-työryhmän (moniammatillinen riskien arviointi) toiminnasta.

Koulutus sai hyvää palautetta ja toivottiin, että jatkossa voitaisiin paneutua tarkemmin tiettyihin ilmiöihin ja teemoihin. Jatkamme siis yhteistyötä Mobilen kanssa ja lähdemme suunnittelemaan seuraavaa koulutusta. Ota meidän somekanavat seurantaan, niin kuulet meidän tulevista koulutuksista ja tapahtumista.

Koulutuksen diat löytyy näiden nettisivujen lähisuhdeväkivaltatyön osiosta. Linkki sivulle tässä alla.