Tule vapaaehtoiseksi

Haluatko tuoda iloa vauvoille, lapsille ja vanhemmille? Haluatko olla mukana toimimassa turvallisen lapsuuden ja elämän puolesta?

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnassa on ollut mukana vapaaehtoisia vuosikymmenten ajan. Asiakkaillemme vapaaehtoisten tarjoama apu on korvaamattoman tärkeää.

Vapaaehtoisena saat merkityksellisen tehtävän, jossa voit auttaa ja tukea lapsia ja perheitä. Voit osallistua omien aikataulujesi mukaan silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. Työstä saat iloa, uusia kokemuksia ja mukavan porukan, jossa toimia.

Vapaaehtoisina voivat työskennellä monenlaiset ihmiset. Et tarvitse mitään erityisosaamista, sillä me annamme tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen kuhunkin tehtävään. Pyrimme siihen, että jokainen pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan. Halu auttaa, myönteinen asenne ja iloinen mieli vievät pitkälle.

Kaikilta lasten kanssa yksin toimivilta vapaaehtoisilta selvitetään rikostausta ennen toiminnan aloittamista.

Vapaaehtoistehtäviä yhdistyksessämme:

  • Arjen apukäsi: lastenhoitaja, varamummo tai -vaari, leikkitäti tai -setä, kädentaitaja, leipuri, makujen ja tuoksujen ystävä. Hän hoitaa puutarhaa, korjaa fillareita, kerää ja hilloaa omenoita, tekee talon pieniä remonttihommia tai osallistuu tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen.

  • Doula-synnytystukihenkilö on perheen tukena odotusaikana, synnytyksessä ja sen jälkeen.

  • Eroneuvovapaaehtoinen on mukana vertaisena keskustelemassa vanhemmuuteen ja eroon liittyvistä asioista.

  • Lemmikkien hoitaja ottaa hoidettavakseen turvakotiasiakkaan lemmikin omaan kotiinsa väliaikaisesti.

  • Lastenhoitaja/ Varamummo/ Varavaari hoitaa ja leikkii lasten sekä vauvojen kanssa.

  • “Hyvän mielen tuoja” voi hyödyntää omaa erityisosaamistaan ja tulla esim. äiti ja vauva -ryhmään tekemään ruokaa, leipomaan, soittamaan, laulamaan ja jakamaan kädentaitoja.

Haluatko lisätietoja? 

(Täytä alla oleva lomake, olemme sinuun yhteydessä. Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään, vaan tarjoaa mahdollisuuden tulla kuulemaan lisää meidän vapaaehtoistehtävistä.)