Ero lapsiperheessä -toiminta

Keskustelutukea kasvotusten, videovastaanotolla ja puhelimitse

Kahdenkeskistä keskustelutukea sekä henkilökohtaista palveluohjausta erotilanteessa. Tarjoamme luottamuksellista ja yksilöllistä keskustelutukea eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille. Tuki on ohjausta ja neuvontaa eroon sekä vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Työskentelyssä pidämme esillä lapsen näkökulmaa ja autamme vanhempia yhteistyövanhemmuuden toteuttamisessa.

Tapaamisia voi olla 1 – 5 kertaa. Palveluun voi tulla anonyymisti ja tapaamiset ovat maksuttomia.

Voit varata ajan puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta, klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Erotukihenkilö aikuiselle

Erotukihenkilötoiminta on koulutetun vapaaehtoisen antamaa vertaistukea erotilanteessa. Tukihenkilö kuuntelee, neuvoo käytännön asioissa omaan kokemukseen pohjautuen ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Yhdistyksen työntekijä koordinoi tukihenkilötoimintaa.

Tuemme vanhempia toimivaan ja lapsen kannalta hyvään yhteistyöhön. Järjestämme sekä Ero lapsiperheessä -iltoja että vertaiskahviltatoimintaa vanhemmille, jotka ovat erotilanteessa.

Erolapsiperheessä tapahtumat etänä

Tapahtumia järjestetään kuukausittain etänä Teams-yhteydellä. Näissä tapahtumissa saa työntekijän tukea ja eron kokeneiden vertaistukea erosta selviämiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Katso Apuaeroon.fi -sivustolta kaikki tapahtumat.

Lapsella on asiaa-vertaisryhmä

Vertaisryhmä on tarkoitettu 7–10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet.

Ryhmässä lapsi saa ilman lojaliteettiristiriitaa kertoa, mikä hänelle on arjessa tärkeää ja mitkä asiat tukevat häntä omassa perhetilanteessa. Lapsella on mahdollisuus jakaa arkea helpottavia asioita muiden samassa tilanteessa olevien lasten kanssa.

Ryhmässä käsitellään leikin, satujen ja piirtämisen avulla erotilanteen herättämiä tunteita ja kysymyksiä. Lasten kanssa yhdessä mietitään, mitkä asiat tuovat hyvää mieltä ja vahvistetaan niitä.

Ryhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Seuraava ryhmä käynnistyy keväällä 2024. Ilmoittautuminen Lapsella on asiaa ryhmään

Erovertaiskahvila

Erovertaiskahvila on vapaamuotoinen tapaamispaikka eronneille vanhemmille, jotka haluavat tutustua muihin eronneisiin aikuisiin.

Kahvilassa voi jakaa arjen iloja ja suruja toisten kanssa. Kahvilassa jutustellaan kahvikupin kera yleensä eroamiseen sekä lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista.

Toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset, jotka ovat itsekin eron läpikäyneitä vanhempia. Mukana voi olla myös työntekijä.

Kevätkausi 2024: 

30.1, 27.2, 26.3, 16.4 ja 14.5  klo. 18.00–19.30

Kuokkalan perhekeskuksella
Polttolinja 9, 40520 Jyväskylä (sisäänkäynti torin puolelta, sama ovi kuin neuvola)

Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari on koulutetun ohjaajan vetämä vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Ryhmässä käydään läpi eroon johtaneet mekanismit, parisuhteiden rakenteet sekä käsitellään eroon liittyvää vihaa, pelkoa, surua ja yksinäisyyttä. Eroseminaari on tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille. Ryhmä järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä.

Lisätietoa eroseminaareista ja ilmoittautumiset eroseminaari@ksetu.fi

Tutustu eroseminaarin esitteeseen (pdf).

AUTAMME SINUA JA LÄHEISIÄSI EROTILANTEESSA.