Vapaaehtoisdoulatoiminta

Vapaaehtoisdoula on perheen tukena odotusaikana ja vauvan syntyessä.

Vapaaehtoisdoulatoiminta on tukimuoto perheiden valmistautuessa synnytykseen sekä synnytyshetkellä. Vapaaehtoisdoulatoiminta on tarkoitettu perheille, joissa vanhempien saama riittävä tuki on tärkeää syntyvän vauvan kannalta.

Vapaaehtoista doulaa voi pyytää meiltä silloin, kun perheellä on esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, synnyttäjä on alle 18-vuotias tai turvapaikanhakija, perheessä on vakava päihde- tai mielenterveysongelma tai jokin muu erityinen tuen tarve synnytystukihenkilölle. Voit ottaa yhteyttä työntekijään ja keskustella tilanteestasi. Toiminta on maksutonta.

Vapaaehtoisdoulan läsnäolo rauhoittaa, lisää synnytyskokemuksen turvallisuutta ja vähentää äidin kivunlievityksen tarvetta. Vapaaehtoisdoulan tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella. Hän toimii perheesi toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Vapaaehtoisdoula tapaa perheesi joitakin kertoja jo ennen synnytystä ja synnytyksen jälkeen perhe ja vapaaehtoisdoula tapaavat ainakin kerran.

Tule vapaaehtoiseksi doulatoimintaan

  • koulutamme vapaaehtoisdoulat
  • tuemme sinua vapaaehtoistyössä
  • saat vertaistukea toisilta vapaaehtoisdoulilta
  • ota yhteyttä ja kysy lisää

Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua helposti sähköisellä lomakkeella. Lomakkeen lähettäminen ei vielä sido sinua mihinkään.

KUN OLET TULOSSA ÄIDIKSI TAI ISÄKSI JA
TARVITSET TUKEA, ME AUTAMME.