Turvakoti

Turvakoti – pyydä rohkeasti apua, me autamme

Turvakoti on tarkoitettu kaikille – niin aikuisille kuin lapsille – silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.

Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on maksutonta.

Jokaisella turvakotiin tulevalla asiakkaalla tai perheellä on oma huone käytössään. Jos voit, otathan tullessasi mukaan omat ja lapsen välttämättömät henkilökohtaiset tavarat, tarvittavat lääkkeet ja verkkopankkitunnukset.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n turvakoti sijaitsee Jyväskylässä osoitteessa Liitukuja 2. Yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta.

Turvakoti on kodinomainen paikka. Tarjoamme ympärivuorokautista turvaa sekä apua käytännön asioiden hoitamiseen. Turvakodissa on mahdollisuus väkivallan käsittelyyn turvallisessa ympäristössä yhdessä ammattitaitoisen työntekijän kanssa. Voit soittaa turvakotiin ja pohtia yhdessä henkilökunnan kanssa lähtöä turvakotiin.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Turvakotimme on hyvin saavutettavissa ja tiloissamme esteettömyys toteutuu hyvin. Turvakodin ulko-ovelle pääsee autolla. 

Jyväskylän turvakodin pihasta ja viereiseltä parkkialueelta löytyy hyvin parkkitilaa, pihassa on erikseen merkitty esteetön autopaikka. Pysäköintialueella auto on mahdollista pysäköidä siten, että apuvälineen kanssa voi liikkua. Henkilökuntamme neuvoo mielellään mahdollisimman helppoon esteettömään pysäköintiin.

Turvakodissamme on esteettömiä huoneita, joissa on esteetön WC- ja peseytymistila. Myös muut yleiset tilamme sopivat lähtökohtaisesti hyvin esteettömyyttä edellyttäville asiakkaille. Olemme hankkineet molempiin turvakoteihin erikseen kalusteita ja apuvälineitä, jotta myös vammaiset ja iäkkäät henkilöt voivat elää turvakodissa kodinomaista arkea.

Jos jokin asia turvakotiin tulossa askarruttaa, soita meille niin jutellaan huolestasi. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä. Älä jää yksin – apua on tarjolla.

JOKAISELLA AIKUISELLA JA LAPSELLA ON OIKEUS ELÄÄ ILMAN VÄKIVALTAA.