Autamme myös verkossa, chat on avoinna

Ksetun ohjaajat ovat mukana valtakunnallisissa chateissä, joista saat apua monenlaisiin elämäntilanteisiin, kuten väkivaltaan, lapsiperheiden erotilanteisiin, vauvan unipulmiin tai päihdeongelmiin.

Kaikkiin chatteihin pääset nettisivujemme chat-ikkunan kautta. Verkkoauttajina toimivat ammattilaiset Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Kuvan alta löydät chattien teemasivustot sekä aukioloajat.

 

Apua väkivaltaan -chat

 • Keskustele väkivaltatyön ammattilaisten kanssa: voit kysyä esimerkiksi perhe- ja lähisuhdeväkivallasta, omasta tilanteestasi, avun saamisesta tai läheistesi tilanteesta. Autamme väkivallan kaikkia osapuolia, väkivallan kokijoita ja tekijöitä, väkivallalle altistuneita sekä huolestuneita läheisiä.
 • Avoinna: ma 17-19, ti-pe 13-15, lisäksi joka toinen torstai (parilliset viikot) 18-20 teemana vaino
 • lue lisää: nettiturvakoti.fi

Apua päihteitä käyttäville raskaus- ja vauva-aikana -chat

 • Keskustele ammattilaisten kanssa: voit kysyä  esimerkiksi päihteiden käytön vaikutuksesta raskauteen tai vauvaan, omasta tilanteestasi tai avun saamisesta. Autamme kaikkia perheenjäseniä odotusaikana, vauvan jo synnyttyä sekä huolestuneita omaisia. Voit keskustella nimettömänäkin, oli huolesi pieni tai suuri.
 • Avoinna: ma ja ke 17-19 sekä pe 10-12

Apua eroon -chat

 • Kahdenvälisissä chateissä voit pohtia omaa tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Keskustelussa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteeseen ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista. Sinua auttavat eroauttamisen ammatilaiset.
 • Avoinna: ma 16-18, ti 10-12 ja 14-16, ke 12-14, to 10-12 sekä Hjälp vid skilsmässän -chatt varannan tisdag 10-12
 • Lue lsää: apuaeroon.fi

Apua vauvan uneen -chat

 • Juttele vauvatyön ammattilaisten kanssa kahdenkesken vauvasi nukkumisesta sekä unirytmistä päivällä ja yöllä. Unineuvonnan ammattilaiselta saat neuvoja perheesi tilanteeseen.
 • Avoinna: ma 9-10.30
 • Lue lisää: vauvaitkee.fi

Unichat -ryhmäkeskustelu

 • Ryhmächatissä voit keskustella vauvan uneen, rytmiin, valvottuihin öihin tai unenpuutteeseen liittyvistä kysymyksistä. Saat vertaistukea ja arjen selviytymisvinkkejä. Vertaiskeskustelu tapahtuu nimimerkillä ja mukana juttelemassa ovat mukana myös Baby blues -työntekijämme, joilla on vankka kokemus vauvaperheiden unineuvonnasta.
 • Kevään 2019 ryhmächatit torstaisin 9-10.30: 10.1. (rytmi ja rutiinit), 7.2. (uniassosiaatiot), 7.3. (vanhemman oma jaksaminen), 4.4. (vanhempien yhteistyö uniasioissa), 2.5. (säätelytaidot unen tukena)
 • Lue lisää: vauvaitkee.fi

Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmä

 • Päihteitä käyttäville äideille toteutetaan keskusteluryhmiä, joiden tavoitteena on auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan  päihteiden käyttö. Äitien nimettömässä nettiryhmässä jaetaan kokemuksia ja saadaan vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta siitä, millaista on olla äiti tai odottava äiti, jolla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa.
 • Ryhmä järjestetään kahdesti vuodessa ja yksi ryhmä kokoontuu noin kolmen kuukauden ajan. Seuraava ryhmä alkaa helmikuussa 2019.
 • Lue lisää: https://ensijaturvakotienliitto.fi/nettiryhma-paihteita-kayttaville-aideille-2/