Ensikoti

Ensikoti on tarkoitettu vauvaperheille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea. Ensikotiin voi tulla jo odotusaikana valmistautumaan vauvan syntymään. Ensikodissa asumisesta tekee päätöksen kunnan sosiaalityöntekijä.

 

Vauvaperheohjaus (Babyblues)

Vauvaperheohjaus on maksutonta, kaikille pikkulapsiperheille avointa tukea. Tuemme vanhempien jaksamista ja autamme vauvan uni- ja vuorokausirytmin löytymisessä, kun vauvan yöheräily ja itkuisuus uuvuttavat. Vauvaperheohjauksen työntekijä tekee kotikäyntejä. Voit soittaa ja saada apua myös nimettömänä.

Doulat

Vapaaehtoisdoula on perheen tukena odotusaikana ja vauvan syntyessä. Vapaaehtoisdoulatoiminta on tukimuoto perheiden valmistautuessa synnytykseen sekä synnytyshetkellä. Vapaaehtoisdoulatoiminta on tarkoitettu perheille, joissa vanhempien saama riittävä tuki on tärkeää syntyvän vauvan kannalta.

Apua eroon

Kahdenkeskistä keskustelutukea sekä henkilökohtaista palveluohjausta erotilanteessa. Tarjoamme luottamuksellista ja yksilöllistä keskustelutukea eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille. Tuki on ohjausta ja neuvontaa eroon sekä vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. 

Yhden vanhemman perheiden tuki

Tarjoamme maksutonta ohjattua vertaistukitoimintaa yksinhuoltajavanhemmille ja heidän lapsilleen. Tuemme yhden vanhemman perheiden arjessa jaksamista ja vanhemmuutta sekä ennaltaehkäisemme vanhemman kuormittumista järjestämällä vertaisryhmätoimintaa. Ryhmät ovat avoimia ja maksuttomia eivätkä edellytä sitoutumista.