Tanssitaan vauvojen kanssa

Ensikodilla vauvat pääsevät vanhempiensa kanssa tutustumaan tanssin ihmeelliseen maailmaan. Vauvat nauttivat keinumisesta, pyörimisestä, köröttelystä ja erilaisista liikkeistä vanhempiensa käsivarsilla liitäessään.

Vauvatanssissa vauvat ja vanhemmat kokevat iloa ja riemua toistensa seurasta. Vauvatanssia on ohjannut tanssipedagogi Teija Häyrynen ja toimintaa on tukenutLapsen Aika Säätiö.

“Vauvatanssi on menetelmä, joka tukee vauvan ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Vauvatanssissa ollaan vuorovaikutuksessa liikkeiden ja eleiden kautta, ei niinkään äänen ja puheen avulla. Tavoitteena on, että vanhempi tanssin keinoin kehittyy vauvan erilaisten ilmaisuiden, kuten eleiden, ilmeiden, äänen ja kehon asentojen tulkinnassa. Vauvatanssissa vanhemmat saavat varmuutta vauvan käsittelyyn tanssin ja liikkeen keinoin sekä saavat yhteisiä ilon kokemuksia oman vauvansa kanssa”, ohjaaja Johanna Rönkä sanoo.