Äänekosken uusi turvakoti avaa ovensa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n uusi Äänekosken turvakoti aloittaa toimintansa heinäkuun alusta. Avajaisia vietettiin Torikadulla jo torstaina 27.6.

Äänekosken turvakoti on ainoa vuonna 2019 aloittava ja kokonaan uusi turvakoti. Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n Jyväskylän turvakoti jatkaa tuttuun tapaan toimintaansa.

”Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n yli 70 vuotta jatkunut työ vahvistuu uuden turvakodin myötä. Olemme iloisia, että yhä useampi lähisuhteissaan väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut pääsee turvaan ja saa apua. Koemme, että pitkäjänteinen ja laadukas työ saa uuden turvakodin myötä ansaitsemaansa arvostusta”, yhdistyksen puheenjohtaja Merja Närhi toteaa.

Avulle riittää tarvetta

Viime vuonna Suomen turvakodeissa autettiin yhteensä 2274 aikuista ja 2051 lasta. Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.

”Äänekosken turvakoti tulee kasvavaan avun tarpeeseen. Se avaa uusia mahdollisuuksia auttaa keskisuomalaisia, mutta myös muualta Suomesta tulevia avuntarvitsijoita”, kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio sanoo.

Äänekosken turvakoti avataan asiakkaille maanantaina 1.7.2019 osoitteessa Torikatu 4. Turvakotiin voi hakeutua yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa asiakaskunnasta riippumatta.

”Tarjoamme ympärivuorokautista turvaa aikuisille ja lapsille sekä apua käytännön asioiden hoitamiseen”, vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä kertoo. Turvakodissa työskentelee hänen lisäkseen kahdeksan ohjaajaa, jotka tukevat asiakasta väkivaltakokemuksien työstämisessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äänekosken uuden turvakodin avajaisia vietettiin torstaina 27.6.2019. Mukana olivat mm. kriisi- ja väkivaltatyön palvelupäällikkö Satu Moisio, Äänekosken turvakodin vastaava sosiaalityöntekijä Minttu Lämsä ja ohjaajat.