Vauvan päivänä kontattiin kohti parempaa Suomea

Valtakunnallista Vauvan päivää vietettiin tänä vuonna teemalla “Kontaten kohti parempaa Suomea”. Mukana menossa oli luonnollisesti myös Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Vauvan päivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina. VauvaSuomi ry toteuttaa päivää yhteistyössä järjestöjen, yritysten, median ja perheiden kanssa ajatuksella ”vauvoista nauttiminen kuuluu kaikille”. VauvaSuomen tavoitteena on vauvaystävällisempi Suomi, jossa tunnistetaan ensimmäisten elinvuosien ja varhaisen vuorovaikutuksen tärkeys.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:ssä Vauvan päivää vietettiin yhdessä kaikkien Keski-Suomen ensi- ja turvakodin yksiköiden kesken. Mukaan kutsuttiin vauvalliset asiakasperheet ja ohjelmassa oli muskaria, sosemaalausta sekä vauvahierontaa.

”Halusimme juhlia vauvoja ja tarjota heille erilaisia aistikokemuksia. Rennosti mentiin vauvojen ehdoilla. Ensin laulettiin, sitten maalattiin, lopuksi vauvat saivat rentouttavan hieronnan”, ohjaaja Teresa Vilen Keski-Suomen ensi- ja turvakodista sanoo.