Uusi ensi- ja turvakoti vihittiin käyttöön

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uusi toimitalo vihittiin virallisesti käyttöön, kun pääministeri Antti Rinne leikkasi nauhan juhlapäivän kunniaksi 21.10. Avajaisia juhlisti laulutervehdyksellään myös Arja Koriseva.

”On äärettömän suuri kunnia saada olla mukana avajaisjuhlassanne. Työnne on mittaamattoman arvokasta suomalaisen yhteiskunnan kannalta. Teette työtä ihmisten arjessa, tuette heitä, jotka tarvitsevat apua ja puhutte heidän puolestaan, joiden ääni ei tule kuuluviin”, Rinne sanoi valtioneuvoston tervehdyksessään.

Lähisuhdeväkivalta on Rinteen mukaan suomalaisen hyvinvointivaltion pahimpia vitsauksia. ”Se on rikos, jota kenenkään ei pitäisi joutua sietämään kotonaan, jonka tulisi olla maailman turvallisin paikka. Hallituksen tavoitteena on lisätä ihmisten hyvinvointia, joten teemme kaikkemme, jotta hyvinvoivan ja tasa-arvoisen suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tarina jatkuu.”

Lämmintä tunnelmaa ja ilon kyyneleitä

Muutto uuteen toimitaloon tapahtui syyskuussa, jolloin saman katon alle Kuokkalan Liitukujalle asettuivat kaikki Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnot kolmesta eri osoitteesta. Muuton myötä päättyi vuosikymmenten työ Suuruspäässä, Peltoniemen tilalla, jossa yhdistyksen toiminta käynnistyi yli 70 vuotta sitten.

Avajaisjuhlaa vietettiin uuden toimitalon naapurissa Kuokkalan koulun auditoriossa. Juhlatunnelmiin virittivät Jyväskylän Naisvoimistelijoiden aikuinen-lapsi -ryhmän esiintyjät, yhdistyksen historiasta kertoi tervetulosanoissaan puheenjohtaja Merja Närhi ja arjen työstä kertoivat tuokiokuvin vastaava ohjaaja Pirkko Kangasniemi sekä ohjaaja Teresa Vilen.

Juhlan musiikillisesta annista vastasi laulaja Arja Koriseva säestäjänään Minna Lintukangas. Kolmekymmenvuotista uraansa estradeilla tänä vuonna juhliva Arja esitti avajaisiin valitsemiaan sekä ensi- ja turvakodin toimintaan sopivia voimalauluja: Anna kaikkien kukkien kukkia ja Älä unohda hymyä sekä uudemmasta tuotannosta Majakanvartijat ja Enkeleitä yövuorossa.

Toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kiitti lämpimästi Keski-Suomen ensi- ja turvakodin työntekijöitä sekä kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat lahjoituksillaan tukeneet toimitalon toteuttamista. Yhteistyökumppanit ovat moni tavoin läsnä ensi- ja turvakodin työssä sekä näkyvillä myös toimitalon seinään kiinnitetyssä yhteistyökumppaneiden kiitostaulussa.

Lämminhenkinen avajaisjuhla huipentui yhteiseen kahvihetkeen koulun ruokalassa.

Kuvat: Petteri Kivimäki