Jokainen päivä on leikkipäivä!

Valtakunnallinen Leikkipäivä-viikko kutsuu tänäkin vuonna aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä. Mukana menossa on myös Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Vuosittaista Leikkipäivä-viikkoa juhlitaan viikolla 19. Leikkipäivän teemana on ”Leikki yhdistää”.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n ensikodin vauvat juhlivat leikkiviikkoa Heppulikeppuli-muskarin merkeissä. Muskarissa vauvat tanssivat ja kuuntelivat erilaisia soittimia yhdessä vanhempiensa kanssa. Muskarituokio oli leikkisä ja vauvaenergiaa täynnä!

Tänä vuonna leikitään kotona

Leikkiviikko huipentuu lauantaina 9.5.2020, jota vietetään tänä keväänä perhepiirissä. Koronaviruksen vuoksi valtakunnallisen Leikkipäivän väkeä kokoavat tapahtumat siirtyvät järjestettäväksi myöhempään ajankohtaan.

Tapahtumaa organisoiva Mannerheimin Lastensuojeluliitto toivoo, että haastavista olosuhteista huolimatta perheissä eri-ikäiset innostuvat juhlimaan leikkiä yhdessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin kuin tulevaan.

Leikkipäivää viettäviä kehotetaan myös askartelemaan aurinko ikkunaan. Aurinko kuvastaa leikin tuomaa iloa ja valoa ja kertoo, että meillä leikitään.