Järjestöjen rahoituksen turvaaminen oli tärkeä päätös

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry iloitsee siitä, että maan hallitus päätti tämän viikon budjettiriihessään esittää ensi vuoden talousarviossa järjestörahoituksen täysimääräistä kompensaatiota.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry piti keväältä koronakriisin vuoksi siirtyneen vuosikokouksensa poikkeuksellisesti syksyllä. Kokouksessa käsiteltiin myös järjestöjen rahoitusta uhannutta satojen miljoonien leikkausta,koska Veikkauksen tuotot ovat alentuneet merkittävästi koronakriisin takia.

“Järjestöihin vuosikymmenten aikana kerätty osaaminen ei saa valua hukkaan – varsinkaan juuri nyt, kun apua on poikkeuksellisesta pandemiatilanteesta johtuen haettu paljon”, yhdistyksen puheenjohtajaksi uudelleen valittu Merja Närhi muistuttaa.

Järjestöjen työn puolesta vetosivat ennen riihtä monet tahot, sillä järjestöjen työ nähdään merkittävänä yhteiskunnallisena lisäarvona julkisille palveluille ja koko hyvinvointiyhteiskunnalle.

“Iloitsemme varsinkin siitä, että lapsi- ja perhejärjestöjen tekemän työn tueksi tulivat esimerkiksi perhekeskuskehittäjät eri puolilta Suomea. He muistuttivat tärkeässä kannanotossaan, että perhekeskusmallissa ja sen kehittämisessä on ollut koko ajan mukana järjestöjen vahva osaaminen. He totesivat myös, että järjestöjen työ on ollut erityisen tärkeää esimerkiksi vanhemmuuden ja parisuhteen tukemisessa, lähisuhdeväkivallan ennaltaehkäisemisessä, erotilanteisiin liittyvissä asioissa sekä vapaaehtoisuuden ja vertaisuuden mahdollistamisessa. Tätä kaikkea mekin olemme veikkausvoittovaroilla yhdistyksessä tehneet”, yhdistyksen toiminnanjohtaja Susanna Huovinen toteaa.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry toivoo, että nyt käynnistetään laaja yhteistyö, jolla järjestöjen työ ja tulevaisuus voidaan turvata myös pitkäjänteisesti. Yhdistys toivoo myös, että järjestöjen asiantuntemus otetaan tiiviisti mukaan tähän valmistelutyöhön.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n hallitukseen tulivat valituiksi Mirja Hirvensalo, Hanna Hämäläinen, Aila Kruus, Jani Kokko, Meri Lumela, Tuija Mäkinen, Eila Tiainen ja Maija Örnmark.