Ministeri Maria Ohisalo vieraili yhdistyksessämme

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n väki sai perjantaina vieraakseen sisäministeri Maria Ohisalon. Ministeri oli kiinnostunut työstämme ja keskustelu kävi vilkkaana muun muassa turvakotien toiminnasta, lähisuhdeväkivaltatyöstä sekä päihteitä käyttävien, raskaana olevien naisten palveluista.

“Meille kansalaisjärjestönä on tärkeää nostaa esiin niitä asioita, joissa asiakkaamme kokevat hankaluuksia, joita itse havaitsemme tai joissa yhteistyössä eri toimijoiden välillä on haastetta. Tänään keskeiset viestimme ministerille olivat turvakotitoiminnan jatkuva kehittäminen, lähisuhdeväkivaltatyön organisointi osana tulevia hyvinvointialueita, yhteistyön tiivistäminen poliisin kanssa, järjestöjen toiminnan varmistaminen ja päihteitä käyttävien, raskaana olevien naisten palveluihin ohjaaminen”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kertoo.

Ministerin vieraskirjaan kirjoittamat kiitokset jaettiin koko yhdistyksen väelle.

Suurkiitos tärkeästä työstänne yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevien tukena. Olette tärkeä osa turvallisemman arjen ja tulevaisuuden rakentamisessa! 14.5.2021 Maria Ohisalo

“Kaikki työntekijämme tekevät työtään vaativien ja vaikeiden asioiden keskellä. Koronakriisi on tuonut työhön vielä uuden vaikeuskertoimen esimerkiksi tarkan suojautumisen takia. On tärkeää, että työtämme arvostetaan ja siihen halutaan tutustua”, Huovinen kiittää.