Hyvää Lapsen oikeuksien päivää!

Tänään vietetään kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää ympäri maailmaa. Ksetu sai päivän kunniaksi vieraakseen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan ja hänen toimistonsa väkeä.

“Kerroimme toiminnastamme ja kävimme tapaamisen aikana vilkasta keskustelua lasten oikeuksista, perheiden palveluista ja ongelmien ennaltaehkäisyn tärkeydestä”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta Lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoituksena on tuoda esille lapsen oikeuksia, niiden tärkeyttä ja merkitystä niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa 20.11.1989 ja se tuli kansainvälisesti voimaan vuonna 1990. Suomessa sopimus on ollut voimassa vuodesta 1991.