Ksetu esillä Päihdepäivillä

Kaksipäiväiset Päihdepäivät kokoavat Jyväskylään päihdetyön ammattilaisia. Seminaarin avasi  Ksetun toiminnanjohtaja Susanna Huovinen.

Huovinen korosti puheessaan, että Keski-Suomen ensi- ja turvakodissa päihteiden käytön monet puolet näkyvät oikeastaan kaikissa työmuodoissa: niin vauvojen ja perheiden kanssa tehtävässä työssä, väkivallalta turvaan tulevien kanssa tehtävässä työssä kuin avopalveluissa.

“Lisäksi avopalveluyksikkömme Aino on jo 15 vuoden ajan toteuttanut Jyväskylässä ensi- ja turvakotien liiton koordinoimaa Pidä kiinni -hoitojärjestelmää päihdeongelmaisille odottaville äideille ja perheille. Pyrimme ehkäisemään ja minimoimaan sikiövaurioita tukemalla äidin päihteettömyyttä raskauden aikana. Vauvan syntymän jälkeen tukea jatketaan ja vahvistetaan.”

Tulokset ovat Huovisen mukaan hyviä. “Emme pystyisi tähän ilman henkilöstömme vahvaa osaamista ja sitoutumista, sillä luottamuksen syntyminen on kaikkein tärkeintä.”

Eräältä äidiltä saatu palaute kertoo työn merkityksestä paljon: “Se auttoi mua, se kohtaaminen. Et otettiin vastaan sellasena riekaleena kun tuolta kadulta tulin. Olin turvassa.”


Kaksipäiväiset Päihdepäivät kokoavat Jyväskylään alan ammattilaisia Keski-Suomesta ja lähimaakunnista. Kuvassa Ksetusta Hannele Kaunisto (vas.), Pirjo Selin, Jaana Heimonen ja Susanna Huovinen.