Tärkeää keskustelua tapaamisasioista

Kokoamme erilaisten teemojen äärelle säännöllisesti ammattilaisia keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Tällä kertaa vuorossa oli juhlasyksyymme sisältyvä teemakeskustelu tapaamisasioista.

Saimme vieraaksemme lakimies Jaana Tervon, joka työskentelee Lapsiasiavaltuutetun toimistossa. Jaanalla on vankka osaaminen uudesta lapsen huoltoon ja tapaamiseen liittyvästä lainsäädännöstä, josta hän kertoi tilaisuudessamme.

“Haluamme tarjota ammattilaisille mahdollisuuden kuulla eri aiheiden osaajia ja asiantuntijoita. Samalla pääsemme jakamaan kokemuksia oman työmme näkökulmasta”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Keskustelua tilaisuudessa syntyi esimerkiksi lapsen edun toteutumisesta, tapaamistoiminnan erityisistä haasteista sekä siitä, miten tapaamisasioissa päätöksiä tekevät käräjäoikeudet tuntevat tapaamistoiminnan käytännön työtä. Työhön kaivattiin myös käytännön toteutusta helpottavaa neuvontaa ja ohjeistusta.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry jatkaa eri yhteistyökumppaneille järjestettävien keskustelujen järjestämistä ensi keväänä.


Lakimies Jaana Tervo työskentelee Lapsiasiainvaltuutetun toimistossa.