Tutustu Tallukka tulee turvakotiin -satuun

Nyt se on vihdoin täällä! Turvakotimme työntekijät Elina ja Matleena tekivät viime talvena vauva- ja väkivaltatyön prosessikoulutuksen lopputyönä sadun lapsille turvakotiin tulosta. Sadun avulla pystymme tukemaan paremmin lasten turvakotiin tuloa.

Kirjan on luettavissa myös netissä: https://issuu.com/ensi-jaturvakotienliitto/docs/etl_tallukka-kirja_160x230mm_digi2019

Tallukka tulee turvakotiin -satu on kirjoitettu turvakotiin tulijoille siksi, että heti tietäisivät, mikä paikka turvakoti on ja mitä turvakodissa tapahtuu. Tallukan tarinaa voi lukea yhdessä aikuisen kanssa. Sadun lukeminen voi herättää kysymyksiä ja ajatuksia, joista voi jutella oman vanhemman tai turvakodin Työ-Tädin kanssa.

“On tärkeää, että turvakotiin tulijat pääsevät käsittelemään omia kokemuksiasiaan turvallisen aikuisen kanssa. Tallukka-sadun avulla lapsi voi käsitellä väkivallan kokemuksiaan ja se sopii käytettävästi erityisesti turvakodeissa”, sadun kirjoittajat, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n Matleena France ja Elina Pajunen, sanovat.

Sadun on kuvittanut Aleksi Lydman ja sen on julkaissut Ensi- ja turvakotien liitto.