Osallistumme koronaviruksen rajaamiseen – tukea saatavilla

Osallitumme vahvasti koronaviruksen rajaamiseen. Emme kuitenkaan halua jättää apua ja tukea tarvitsevia ihmisiä yksin, joten lisäämme puhelinneuvontaa kohderyhmillemme. Ensikoti- ja tapaamispaikkatyö jatkuu ja turvakodit pysyvät avoinna 24/7. Päivitämme tilannetta säännöllisesti verkkosivuillamme. Ketään ei jätetä yksin.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on jo viime viikkojen aikana rajoittanut omaa toimintaansa, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan ehkäistä. Avointen ovien tilaisuus peruttiin, kättelyä on vältetty, käsihygieniaan ja siistimiseen on kiinnitetty tehostetusti huomiota. Nyt yhdistys on ottanut käyttöön lisätoimia, jotta voimme suojella asiakkaitamme ja työntekijöitämme.

Kaikki ryhmätoiminnat on peruttu

Yhdistyksen kaikki ryhmätoiminnat on peruttu 13.4.2020 asti. Peruutus koskee myös lähisuhdeväkivallan kokijoille, tekijöille, läheisille ja aiheesta kiinnostuneille suunnattuja Avoin tila -tilaisuuksia. Peruutuksista on ilmoitettu kävijöille. Tukea tarvitsevat voivat olla yhteydessä ammattilaisiimme puhelimitse. Yhteystiedot verkkosivuiltamme.

Turvakodit avoinna 24/7

Turvakodit Jyväskylässä ja Äänekoskella (24/7) pysyvät avoinna. Oireiset asiakkaat ohjataan avun piiriin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti. Ketään ei jätetä yksin.

Ensikoti pysyy auki, tapaamispaikkatyö jatkuu

Ensikoti pysyy avoinna ja Tapaamispaikka jatkaa toimintaansa. Oireisten asiakkaiden aikoja siirretään tarpeen mukaan. Käsihygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

 Avopalvelut siirtyvät puhelintukeen

Avopalveluissa siirrymme pääosin puhelimitse tapahtuvaan yksilölliseen/perheelle suunnattuun tukeen. Lisäämme tätä tukea mahdollisuuksien mukaan. Yhteystietoja löydät verkkosivuiltamme. Jatkamme kotikäyntejä vain perustellusta syystä ja silloinkin rajoitamme käynnin kestoa.

Vierailut yhdistyksessä on peruttu

Vierailut yhdistyksessä on toistaiseksi peruttu emmekä osallistu muualla tapahtuviin toiminnan esittelyihin. Emme ota yksiköissämme vastaan vierailijoita ja siirrämme pääsääntöisesti kaikki palaverit etäyhteyksin tapahtuviksi.

Henkilöstön keskinäisissä tapaamisissa pyrimme noudattamaan viranomaisten suosittelemaa turvallista etäisyyttä. Vapaaehtoisemme eivät toistaiseksi osallistu toimintaamme.

Ohjeistamme ja päivitämme tilannetta

Työntekijöitämme on ohjeistettu laajasti koronaviruksen ennaltaehkäisemiseksi kaikessa toiminnassamme. Pidämme vastuullisesti asiakkaamme, työntekijämme ja yhteistyökumppanimme tietoisina tilanteesta.

LISÄTIEDOT
Susanna Huovinen
toiminnanjohtaja
Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry
puh. 040 769 1786
susanna.huovinen@ksetu.fi