Yhdistyksen oma kokemustoimijakoulutus käynnistyi

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n oma Kokijasta toimijaksi -kokemustoimijakoulutus on nyt käynnissä! Olemme todella iloisia, että saimme koulutukseen neljä aktiivista osallistujaa.

Koulutuksen vetäjät, ohjaajat Anne Backman ja Heidi Arkivuo, ovat innoissaan alkaneesta koulutuksesta.

“Koulutuksen tavoitteena on antaa työkaluja ja perusvalmiuksia kokemustoimijana toimimiseen. Tulevat kokemustoimijat välittävät kokemustietoa esimerkiksi yhdistyksen yhteistyökumppaneille, ammattilaisille ja opiskelijoille. Koulutuksen käyneet saavat yhdistyksen tuen toiminnalleen. Yhdessä etsimme jokaiselle kokemustoimijalle oman näköiset paikat ja tehtävät”, Anne ja Heidi kertovat.

Kokemustoimijat voivat toimia erilaisissa tehtävissä vaikka kokemuspuhujina, mukana eri työmuotojen kehittämisessä tai työparina työntekijän kanssa.

“Meille kokemustoimijakoulutuksen käynnistyminen on merkittävä ja iso avaus. Kokemustoimijat tuovat toimintaamme tärkeän lisäarvon. Toivomme, että saamme myös arvokasta palautetta omasta työstämme, jotta osaamme kehittää toimintaamme edelleen”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Koulutus päättyy joulukuussa juhlalliseen todistusten jakoon.