Yhdistys julistautuu syrjintävapaaksi alueeksi

Yhdistyksemme liittyy lukuisten muiden toimijoiden, yritysten ja järjestöjen isoon joukkoon, ja julistautuu syrjintävapaaksi alueeksi. Päätimme julkistaa asian nyt rasisminvastaisella viikolla.

Kyseessä on kampanja, jolla pyritään saamaan vauhtia syrjinnän ja häirinnän vastaiseen työhön. Kampanjasta kertovat merkit laitetaan esille yhdistyksen tiloihin. Näin viestimme, että suhtaudumme syrjintään ja yhdenvertaisuuteen vakavasti. Jokainen kampanjaan lähtevä taho tekee siitä omanlaisensa – tapoja on monia.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:ssä kampanja kytkeytyy laajempaan tänä vuonna käynnissä olevaan työhyvinvoinnin kokonaisuuteen. On kuitenkin myös tärkeä näkyvästi kertoa tiloissamme vieraileville, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, että olemme mukana syrjinnän ja häirinnän vastaisessa työssä.

Vuoden 2022 rasismin vastaisen viikon pääviesti on: Tunnista, tiedosta ja toimi.

Esimerkiksi SPR:n sivuilta löytyy runsaasti erilaisia tapoja, joilla voi osoittaa sanovansa rasismille tiukasti EI! Näitä ovat mm. rasisminvastaiset toimintaohjeet ja niiden hyödyntäminen omassa toiminnassa, muiden haastaminen mukaan rasisminvastaiseen työhön sekä erilaiset materiaalit kouluille ja työpaikoille.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry haastaa oman jäsenistönsä, vapaaehtoisensa sekä muut ensi- ja turvakotiyhdistykset toimimaan rasismia ja syrjintää vastaan.

Pahinta ei ole pahojen teot, vaan hyvien hiljaisuus.
Martin Luther King

 

Kuvat: SPR