Haluatko jakaa kokemuksesi – hae koulutukseemme!

Haluaisitko kertoa kokemuksistasi, jakaa tietoa ja lisätä ymmärrystä? Hae matalan kynnyksen maksuttomaan kokemustoimijakoulutukseemme, sillä kokemuksellasi on merkitys. Koulutus alkaa maaliskuussa, joten vielä ehdit mukaan.

Kokemustoimijakoulutukseen voivat hakea henkilöt, jotka ovat olleet Keski-Suomen ensi- ja turvakodin palveluiden piirissä ja jotka kokevat olevansa valmiita kertomaan omista kokemuksistaan muille. Kokemustoimijat eivät ole vertaistukijoita, vaan toimivat pääasiassa suhteessa henkilöihin, joilla ei ole henkilökohtaista kokemusta vastaavista elämäntilanteista.

”Kokemustoimijat lisäävät ymmärrystä ja tietoa omien kokemustensa kautta esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, opiskelijoille ja suurelle yleisölle. He voivat toimia erilaisissa tehtävissä kokemuspuhujina, olla mukana eri työmuotojen kehittämisessä ja suunnittelussa vai vaikka työparina työntekijän kanssa”, kouluttajat Milla Kinnunen, Virpi Järvinen ja Hannele Tokola kertovat.

Lähiopetusta, tukea ja omaa työskentelyä

Koulutukseen haetaan erilaisia taustoja ja elämänkokemuksia omaavia henkilöitä. Koulutus antaa kaikki tarvittavat eväät kokemustoimijana toimimiseen, esiintymiseen sekä oman tarinan rakentamiseen ja sen kertomiseen. Koulutuksessa käsitellään myös vuorovaikutustaitoja ja pohditaan esimerkiksi niitä verkostoja, joissa kokemustoimijat haluaisivat jatkossa toimia. 

Koulutukseen sisältyy 25 tuntia lähiopetusta, joka painottuu joustavasti iltoihin ja viikonloppuihin. Tapaamisia on yhteensä seitsemän, joista viimeinen on kokemustoimijan oikea keikka valitulle kohdeyleisölle. Lisäksi koulutukseen kuuluu 20 tuntia omaa työskentelyä, joka koostuu ennakkotehtävistä ja välitehtävistä. Kouluttajat toimivat valmentajina ja ovat tukena myös lähiopetuspäivien välillä.

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin oma kokemustoimijakoulutus alkoi syksyllä 2021. Kaikki koulutuksesta vastaavat kouluttajat ovat suorittaneet kokemustoimijoiden kouluttajakoulutuksen.

Ilmoittaudu mukaan 29.2.2024 mennessä!

Koulutus alkaa 21.3.2024 ja päättyy toukokuussa. Kysy lisää ja ilmoittaudu: