Turvakoti – pyydä rohkeasti apua, me autamme

Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.

Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on sinulle maksutonta.

Jokaisella turvakotiin tulevalla asiakkaalla tai perheellä on oma huone käytössään. Jos voit, otathan tullessasi mukaan omat ja lapsen välttämättömät henkilökohtaiset tavarat, tarvittavat lääkkeet ja verkkopankkitunnukset.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:lla on kaksi turvakotia: toinen Jyväskylässä osoitteessa Liitukuja 2 ja toinen Äänekoskella osoitteessa Torikatu 4. Yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta.

Turvakoti on kodinomainen paikka. Tarjoamme ympärivuorokautista turvaa lapsille ja aikuisille sekä apua käytännön asioiden hoitamiseen. Turvakodissa on mahdollisuus väkivallan käsittelyyn turvallisessa ympäristössä yhdessä ammattitaitoisen työntekijän kanssa. Voit soittaa turvakotiin ja pohtia yhdessä henkilökunnan kanssa lähtöä turvakotiin.

Jokaisella aikuisella ja lapsella
on oikeus elää ilman väkivaltaa.

THL Logo