Ero lapsiperheessä -toiminta

Tuemme vanhempia toimivaan ja lapsen kannalta hyvään yhteistyöhön. Järjestämme sekä Ero lapsiperheessä -iltoja että vertaiskahviltatoimintaa vanhemmille, joka ovat erotilanteessa.

Järjestämme eroseminaareja tutustu esitteeseen (pdf).

Ero lapsiperheessä -illoissa on mukana työntekijä ja koulutettu eroneuvovapaaehtoinen. Illoissa käsitellään eroa lapsen näkökulmasta. Ilta tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden puhua itseä askarruttavista eroon liittyvistä asioista. Saat tilaisuuksissa myös vertaistukea. Vapaaehtoisilla on omakohtaista kokemusta eron läpikäymisestä sekä vanhemmuudesta eron jälkeen. Illoissa on mukana myös muita eroasioiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia. Tilaisuuksiin voivat osallistua myös vanhempien läheiset.

Vertaiskahvila on vapaamuotoinen kohtaamispaikka eronneille vanhemmille, jotka haluavat tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin aikuisiin. Kahvilassa voi jakaa arjen iloja ja suruja. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Vertaiskahvilan toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset, jotka ovat yhdistyksemme kouluttamia ja itsekin eron läpikäyneitä vanhempia.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja voit tulla mukaan ilman etukäteisilmoittautumista. Koulutamme toimintaamme myös erotukihenkilöitä. Kokoontumiset ovat kerran kuussa Jyväskylän Liitukujalla.

Autamme sinua ja läheisiäsi erotilanteessa.