Lapsen etua etsimässä eroseminaarissa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti tekee yhteistyökumppaneineen tärkeää eroauttamistyötä. Kolmannen koulutuspäivän teemana oli ”Lapsen etua etsimässä”.

Eroauttamisen koulutuspäivät on tarkoitettu Keski-Suomen ammattilaisille, jotka kohtaavat erotilanteessa olevia lapsia ja heidän perheitään. Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry, Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus, Jyväskylän kaupunki ja Äänekosken kaupunki sekä Keski-Suomen lasten ja perheiden parhaaksi -hanke.

Koulutuksen keskiössä on aina lapsen etu. Koulutuspäivät ovat osallistujille ilmaisia ja niitä kohdistetaan päivän teeman mukaan. Torstaina 29.11. järjestettiin kolmas maakunnallinen koulutuspäivä, jossa tarkastellaan lapsen etua yhteistyövanhemmuuden edistämisen ja uudistuvan lapsenhuoltolain näkökulmasta. Aiempien koulutusten teemoja ovat olleet ”Lapset ja perhe erotilanteessa” sekä ”Vaino ja vieraannuttaminen erotilanteessa”.

”Olemme olleet alusta asti mukana suunnittelemassa eroseminaarien sisältöjä ja toteuttamassa niitä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Olemme esimerkiksi tuoneet näkyviin lähisuhdeväkivallan vaikutuksia ja siihen liittyviä ilmiöitä erotilanteissa”, palvelupäällikkö Satu Moisio Keski-Suomen ensi- ja turvakodista sanoo.

viikkohuili-vertaisryhmä yhden vanhemman perheilleVaikka parisuhde päättyy, vanhemmuus jatkuu. Alan ammattilaisille suunnatussa maakunnallisessa eroseminaarissa lapsen etua tarkasteltiin monista näkökulmista.

 

 

 

Keskusteluryhmä kommentoi meneillään olevan lapsenhuoltolain uudistuksen keskeisiä kohtia. Turvakodin johtava sosiaalityöntekijä Tuija Sojakka (toinen oik.) kertoi mm. siitä, että perheväkivaltaa kokenut vanhempi ei ole useinkaan tasa-arvoinen osapuoli, kun sovitaan lapsiin liittyvistä asioista, sillä väkivalta ei aina pääty eroon.

 

Ksetun Ero lapsiperheessä -toiminta 

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti järjestää myös omassa Ero lapsiperheessä -toiminnassaan eroneuvoiltoja vanhemmille, jotka harkitsevat eroa tai ovat eronneet. Lue lisää: http://ksetu.fi/tarvitsetko-apua/vauva-ja-perhetyo/jarjestolahtoinen-avopalvelu/ero-lapsiperheessa-toiminta/