Olohuonetentti veti puoleensa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry järjesti viiden puolueen eduskuntavaaliehdokkaille olohuonetentin Ensikodin salissa. Mukana olivat kansanedustajat Riitta Mäkinen (sd) ja Aila Paloniemi (kesk) sekä ehdokkaat Unto Mikkonen (vihr), Eila Tiainen (vas) ja Janiika Vilkuna (kok).

Keskustelu ensi- ja turvakotien teemoista kuten lasten ja perheiden varhaisesta tuesta, lapsiköyhyyden poistamisesta, väkivaltaan puuttumisesta ja järjestöjen asemasta oli vilkasta. Tentin kuulijoiksi yhdistys oli kutsunut yhdistyksen palveluissa olevia asiakkaita, vapaaehtoisia, jäseniä ja työntekijöitä.

“Yksi tärkeä tehtävämme on saada asiakkaidemme ääni, heidän elämäntilanteensa ja kokemuksensa esiin. Olin ilahtunut, että paikalla oli asiakkaita ja entisiä asiakkaita, jotka kertoivat rohkeasti oman kokemuksensa. Kaikesta huomasi, että ehdokkaat todella arvostivat tätä kokemustietoa”,  tentin vetänyt toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

 

 

 

 

Olohuonetentin ehdokkaat yhteiskuvassa muutamien osallistujien kanssa.