Hyvää yhteistyötä naapurin kanssa

Läheinen naapurimme Kuokkalan yhtenäiskoulu viettää parhaillaan omaa juhlaviikkoaan. Koulua on peruskorjattu ja uusia tiloja on rakennettu. Nyt kaikki on valmista. Viime syksynä saimme viettää uuden toimitalomme avajaisjuhlaa koulun tiloissa.

Juhlaviikon kunniaksi koulu kutsui Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Susanna Huovisen puhumaan juhlaansa. ”Yhteistyömme on meille tärkeää. Toivon, että se tiivistyy entisestään”, Huovinen iloitsee.

Puheessaan Huovinen korosti koulun olevan Kuokkalan kaupunginosan monitoimitalo, sillä koulutyön lisäksi kiinteistössä toimii kirjasto, nuorisotila ja kansalaisopisto. Tilaa on niin urheiluseuroille kuin senioreille.

“Meille naapureille iso ilo on myös koulun hieno piha, jossa asiakasperheemme voivat ulkoilla iltaisin ja viikonloppuisin. Saimme jo viime syksynä järjestää koulun pihalla oman isänpäivä-tapahtumamme, ja jatkoa tapahtumille on luvassa”, Huovinen sanoo.

Yhteistyö tuo lisäarvoa

Ensi- ja turvakotien liitto on tehnyt jäsenyhdistyksineen väkivallan vastaista työtä jo 40 vuoden ajan.

“Vaikka moni asia on mennyt hienosti eteeenpäin, työtä riittää yhä. Esimerkiksi viimeisin kouluterveyskysely sekä liittomme tekemä verkkokysely nuorten kokemasta seurusteluväkivallasta osoittavat, että itsetyytyväisyydelle ei ole sijaa. Toivomme, että voisimme yhdessä Kuokkalan yhtenäiskoulun kanssa lähteä rakentamaan yhteistyötä, jonka kautta järjestömme osaajat voisivat jalkautua koululle kertomaan aiheesta”, Huovinen korostaa.

“Kokemuksemme kouluvierailuista ovat hyviä. Asioista pitää puhua nuorten kanssa niiden oikeilla nimillä. Emme halua olla kouluille lisätyö, vaan lisäarvo.”

Kuokkalan yhtenäiskoulun kutsuvierasjuhlassa tervetulosanat lausui rehtori Seppo Pulkkinen. Jyväskylän kaupungin tervehdyksen esitti kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Tuulia Kuntsi ja sivistystoimen tervehdyksen toi perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen. Koulun oppilaskunnan puheenvuorojen ohella oppilaat esittivät juhlassa musiikkia ja tanssia.

Kuvassa Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Susanna Huovinen ja Kuokkalan yhtenäiskoulun rehtori Seppo Pulkkinen.