Siirretyt omenapuut kukoistavat

Uusien toimitilojemme pihalle Liitukujalle siirretyt omenapuut kukoistavat. “Olemme iloisia, että siirto onnistui ja saimme näin Suuruspäästä mukaamme konkreettisen muiston”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n Jyväskylän toiminnot siirtyivät viime syksynä kauan odotettuihin uusiin toimitiloihin Jyväskylän Liitukujalle. Samalla päättyi yhdistyksen yli 70 vuotta jatkunut työ Suuruspäässä.

“Olemme halunneet uusissakin tiloissa pitää esillä tärkeää historiaamme. Suuruspäästä tehtyjä maalauksia on seinillä, vanhoja muistoesineitä esillä ja Suuruspään kuva yhdistyksen kestokassissa”, Huovinen kertoo.

“Lisäksi halusimme siirtää kaksi omenapuuta Suuruspäästä uuden talomme tontille. Toinen omenapuista on rouva Tellervo Koiviston istuttama, kun hän kävi 1980-luvun alussa vihkimässä Suuruspään uudemman rakennuksen käyttöön. Puita valmisteltiin siirtoon huolella ja olemme nyt saaneet iloita, että ne näyttävät selvinneen rankasta siirrosta. Molemmat vihertävät ja toinen kukkii kauniisti. Kiitämme ammattilaisia, jotka huolehtivat siirrosta.”