Tänään juhlitaan Miina Sillanpään elämäntyötä

Lokakuun 1. päivä on vakiintunut Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päiväksi. Tutustu nyt Miinan mittavaan elämäntyöhön.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:ssä työtä tekevät ammattilaiset sekä kymmenet vapaaehtoiset ja luottamushenkilöt ovat osaltaan Miinan elämäntyön jatkajia. Miinan periksiantamattoman ja sitkeän työn tuloksena avioliiton ulkopuolella syntyneille lapsille ja heidän äideilleen perustettiin eri puolille Suomea koteja, joissa turvattomat, usein perheidensä hylkäämät naiset saivat apua. Moni heistä sai ensikodin avun ansiosta elämänsä järjestykseen ja lapsista kasvoi – taustastaan huolimatta – yhteiskunnassa pärjääviä aikuisia.

“Koko Miinan elämäntyö tähtäsi juuri siihen, että jokaisella on oikeus saada tukea vaikeassa elämäntilanteessa, löytää oma polkunsa ja olla osallisena yhteiskunnassa. Hän omisti oman elämänsä muiden auttamiselle. Tunnen suurta kunnioitusta tätä rohkeaa ja sisukasta naista kohtaan, joka nousi kaiken kohtaamansa pilkan ja irvailun yläpuolelle. Miina oli aikansa järjestöjyrä, hän toimi elämänsä aikana niin lasten ja perheiden kuin vanhustenkin asiaa ajavissa järjestöissä kantavana voimana”, Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry juhlii Miinaa tarjoamalla kakkukahvit kaikille työntekijöilleen sekä niille asiakkailleen, jotka tänään palveluiden piirissä ovat. Asiakkaille kerrotaan Miinan elämäntyöstä ja katsellaan yhdessä oheinen YLEn tuottama video Miinan elämäntyöstä.

“Jokainen lapsi on pelastettava elämälle.”
Miina Sillanpää

https://areena.yle.fi/1-50641580