Vauvatanssit ovat jo vauhdissa

Odotetut vauvatanssit käynnistyivät tänään. Vauvat ja vanhemmat olivat ilolla mukana tanssimassa, laulelun ja kiljahdusten säestäessä tanssin riemua.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti tarjoaa tanssia lahjoitusten turvin niin ensikodin, järjestölähtöisen avopalvelun kuin avopalvelu Ainon asiakasperheille. Vauvatanssissa keskeistä on vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen vahvistaminen.

”Tavoitteena on saada vauvatanssihetkeen lämmin ja hyvä vuorovaikutus, jossa vauva saa vanhemmaltaan tai vanhemmiltaan täyden huomion ja keskittymisen. Hetkessä on mukana liikettä, tanssia, kosketusta, laulua ja loruttelua. Opastan aidonnäköisen vauvanuken kanssa vanhempia, jotka tekevät vauvan kanssa oman näköisensä tulkinnan liikkeestä”, vauvatanssin ohjaaja, tanssipedagogi Teija Häyrynen kertoo 20 vuoden kokemuksella.

Vauvatanssia pyritään järjestämään koko syksyn ajan siten, että viikoittain vauvatanssiin voi osallistua yhteensä neljä vauvaa vanhempineen. Jokainen tanssihetki on aluksi puolen tunnin mittainen.

“Olemme iloisia, että voimme tukea asiakasperheitämme vauvalähtöisellä ja varhaista vuorovaikutusta korostavalla vauvatanssilla. Teijan hienoilla vinkeillä perhe voi jatkaa tansseja myös kotona. Samalla ohjaajamme saavat koulutusta hyödyntää vauvatanssin elementtejä omassa työssään. Kiitämme lahjoituksesta Alko Oy:n Lasten seurassa -ohjelmaa. Alko Oy on mukana myös Keski-Suomen ehkäisevän päihdetyön hankkeessa”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.


Vauvatanssin ohjaaja, tanssipedagogi Teija Häyrinen, neuvoo vanhemmille, miten toimia oikean näköisen vauvanuken kanssa.