Olemme mukana Roosa nauha -päivän vietossa

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry osallistuu Roosa nauha -päivän viettoon. Viime vuonna meillä oli pinkit täytekakut, tänä vuonna työnantaja on kustantanut kaikille työntekijöille Roosa nauhan 2020.

“Olemme mukana, koska olemme naisvaltainen työpaikka ja rintasyöpä on suomalaisten naisten yleisin syöpä – se voi koskettaa ketä tahansa. Lisäksi Roosa nauha -kampanjalla kerätään varoja muuhunkin syöpätutkimukseen ja sairastuneiden tukemiseen. Syöpätutkimus auttaa meitä kaikkia ymmärtämään lisää eri syövistä, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Haluamme myös nauhaa käyttämällä osoittaa tukemme kaikille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Tämän vuoden nauhan on suunnitellut laulaja, lauluntekijä ja muusikko Juha Tapio. Nauhassa kuvataan hänen oma sormenjälkensä, mikä muistuttaa siitä, että jokainen meistä jättää toiseen ihmiseen jäljen.

“Me ajattelemme, että myös meidän tekemämme tärkeä työ jättää myönteisen jäljen niihin, jotka meidän palveluidemme apua tarvitsevat. On helppo yhtyä Juha Tapion toiveeseen, että suomalaiset osoittaisivat olevansa maailman välittävin kansa. Kukaan ei pärjää yksin. Avun hakeminen itselle ja läheisille ei ole heikkouden vaan vahvuuden merkki”, Huovinen toteaa.

Myös Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:lle suunniteltu hahmo puki ylleen Roosa nauhan.