Ruokalaatikoista iso ilo lapsiperheille

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry on osallistunut Ensi- ja turvakotien liiton Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaan. Avun myötä lukuisat lapsiperheet ovat saaneet tukea ruokahuoltoonsa.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanja käynnistyi maaliskuussa koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia. Kampanja osoitti nopeasti voimansa ja ruokalaatikoille riitti kysyntää.

”Ruoka-apu on saanut kovasti kiitosta, sillä monien perheiden taloudellinen tilanne vaikeutui koronakriisin myötä entisestään. Koska apua on ollut jaettavissa rajallinen määrä, olemme joutuneet rajaamaan jakelun yhdistyksen työssä mukana oleviin asiakasperheisiin. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen korostaa.

Paljon positiivista palautetta

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti on tavoittanut ruoka-avulla mittavan määrän tukea tarvitsevia asiakasperheitä. Jo kymmenen ensimmäisen kampanjaviikon aikana ruokalaatikoita jaettiin yli 200. Alkuun kevääksi suunniteltua kampanjaa on koronakriisin pitkittyessä jatkettu. Tuki on otettu perheissä suurella ilolla vastaan.

”Apua saaneet perheet ovat todella kiitollisia. Osa avun saajista on ollut jopa hieman epäuskoisia, että ihanko totta tällaista apua on saatavissa juuri meidän perheeseen”, järjestölähtöisen avopalvelun ohjaaja Anne Backman hymyilee.

Näin asiakkaat ovat kertoneet:

  • “Kiitos ihan mielettömästi. Tuli kyllä tarpeeseen ja nyt voidaan kokata jotain, mitä ei olla aiemmin maistettu. Lapsi tykkää yhdessä tekemisestä, ollaan kyllä tosi kiitollisia ❤”
  • ”Eihän se ollutkaan mikään kassi, vaan laatikko. Siellä vaan oli ja oli sitä tavaraa, kiitos. Ihan mieletöntä.”
  • ”Kiitos tuosta ruokalaatikosta! Sitä ruokaa oli ihan kauheesti ja tosi kiva, kun oli niin kasvispainotteinen.”
  • ”Hei, kiitämme paljon ruoka-avusta. Lapsi tykkää kasviksista, joten kokkaamaan vaan.”

Ruokalaatikoiden toimitus ja jakelu on toteutettu yhteistyössä yhteiskunnallinen yritys Vennerin, Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Marttaliiton ja Hope ry:n kanssa.