Uusi podcast lähisuhdeväkivallasta alkaa

Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti ry:n lähisuhdeväkivaltatyön työntekijät Pia Suutari ja Riikka Taipale aloittavat podcastin helmikuussa. Ydinajatuksena on, että väkivalta ei lopu kuin siitä puhumalla.

Pian ja Riikan podcast-sarja kattaa viisi jaksoa, jotka julkaistaan kevään aikana aina kuun lopulla helmikuusta kesäkuuhun. Podcasteissä Pia ja Riikka keskustelevat, kertovat, pohtivat ja herättävät ajatuksia lähisuhdeväkivallasta.

”Podcastit ovat nykyaikaa ja ihmiset voivat itse päättää, missä ja milloin haluavat niitä kuunnella. Podcastimme ovat lyhyitä ja napakoita, ja ne toimivat toivottavasti myös mini-interventioina. Aihe on tärkeä ja siitä ei koskaan voi puhua liikaa”, Pia ja Riikka korostavat.

Suoraa ja rohkeaa puhetta

Podcastien teemoina ovat väkivallan ilmiö, kierre, sen eri muodot ja vaikutukset. Aiheet kumpuavat Pian ja Riikan omasta työarjesta, sillä molemmat työskentelevät lähisuhdevälivallan ympärillä kaikkien väkivallan osapuolten kanssa lapsista aikuisiin.

Pia ja Riikka ovat sitä mieltä, että väkivallasta on puhuttava suoraan ja asia on uskallettava nostaa esiin, vaikka se voi tuntua vastenmieliseltä, luotaantyöntävältä ja synkältä.

”Lähisuhdeväkivalta on merkittävä ja luultua yleisempi ilmiö Suomessa. Se ei lopu kuin siitä puhumalla. Ilmiö on laaja ja koskettaa useita ihmisiä, pariskuntia ja perheitä yli sukupolvien.”

Kysy, kommentoi & kuuntele

Podcastien toivotaan herättävän ajatuksia ja pohdintaa lähisuhdeväkivallan ilmiöstä. Parhaimmillaan podcastit kannustavat ihmisiä hakemaan apua omaan tilanteeseen.

Pialle ja Riikalle saa lähettää kysymyksiä ja kommentteja lähisuhdeväkivallasta sähköpostitse osoitteeseen lahisuhdevakivaltatyo@ksetu.fi

Podcastit voi kuunnella SoundCloudissa https://soundcloud.com/ nimellä Lähisuhdeväkivaltatyön podcast. Linkit podcasteihin julkaistaan myös Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti ry:n Facebook- ja Instagram -sivuilla: @ksetu ja @keskisuomen_ensijaturvakoti

Podcastit on tuotettu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin Veturitallien studio- ja mediapajassa.