Yhdistyksen 75-juhlavuoden kirjoitussarja käynnistyy!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry kutsuu juhlavuotensa kunniaksi vierailevia kirjoittajia pohtimaan lapsen osallisuuden teemaa. Kyseessä on yksi juhlavuoden kantavista teemoista, joka sopii kaikkien yksiköiden työhön.

Kirjoitussarja käynnistyy perjantaina 19.3.2021, jolloin vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Ensimmäisenä vierailevana kirjoittajana on Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä. Sarjaa jatkaa huhtikuussa Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen, joka pureutuu lapsen osallisuuteen median näkökulmasta. Toukokuussa juttusarjassa kirjoittaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

“Ideamme on nostaa lapsi juhlavuotemme keskiöön, ja jirjoitussarja on yksi osa tavoitetta. Haluamme, että yhteiskunnassa keskusteltaisiin laajemminkin lapsen oikeuksista sekä lapsen mahdollisuudesta osallistua ja kertoa mielipiteitään. Lapset ovat fiksua väkeä ja heidän näkemyksiään kannattaa kuunnella tarkasti”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen toteaa.

Luvassa tärkeää asiaa

Kirjoitussarjan avaajan, pääsihteeri Riitta Särkelän, mielestä yhdistys on valinnut tärkeän teeman juhlavuoden keskiöön.

“Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:llä on tärkeä rooli ja merkitys osana Ensi- ja turvakotien liiton verkostoa. Yhdistyksellä on vahvaa osaamista, tärkeä rooli vauva- ja lapsiperheiden tukijana, perhe- ja lähisuhdeväkivallan vastaisessa työssä sekä alueellisena vaikuttajana. Yhdistys tuottaa myös tärkeää tietoa valtakunnalliseen vaikuttamiseen. Juhlavuosi tarjoaa hienon mahdollisuuden kaiken tämän työn esille tuomiseen”, Särkelä sanoo.

Varapäätoimittaja Inkeri Pasasen oli helppo lähteä mukaan kirjoittajaksi.

“Vastasin pyyntöön myönteisesti, koska lapsen äänen kuuleminen yhteiskunnassa on itselleni sydämenasia, minkä eteen haluan osaltani vaikuttaa myös nykyisessä työssäni. Aiheesta oli helppo kirjoittaa, koska pohdimme näitä kysymyksiä toimitustyössä lähes päivittäin. Siitäkin oli hyötyä, että olen vuosien varrella tehnyt paljon yhteistyötä koulujen kanssa”, Pasanen kertoo.

Ole mukana, lue ja kommentoi

Yhdistys kutsuu kaikkia mukaan juhlavuotensa viettoon lukemalla Lapsen osallisuus -kirjoitussarjan kirjoituksia joko verkkosivuilta tai somekanavilta ja kommentoimaan esiin nostettuja ajatuksia. Lapsen oikeuksien ja osallisuuden toteutuminen on meidän aikuisten velvollisuus.